Pareigūnės priminė, kaip saugiai keliauti

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

    Dauguma mūsų kasdien sėdame už vairo, einame į gatvę, nuolat skubame ir keliaujame. Deja, namus ir artimuosius pasiekiame ne visi… Kartais skubėjimas, neatsargus, o gal atsainus elgesys lemia žūtis keliuose ir begalinį sielvartą išėjusiųjų artimieisiems.

    Kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį minima Pasaulinė žuvusių eismo įvykiuose atminimo diena. Ši diena minima nuo 2005 metų. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kasdien keliuose žūstančius ir sužalojamus žmones. Transporto priemonių vairuotojai ir pėstieji skatinami susimąstyti apie savo ir kitų saugumą keliuose.

    Širvintų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Ginta Čepienė ir Olesia Fedotova, bei jaunieji policijos rėmėjai šiandien lankėsi Musninkų Švč.Trejybės bažnyčioje ir kartu su musniniečiais paminėjo Pasaulinę dieną žuvusiems eismo įvykiuose.

   Į bažnyčią einančius tikinčiuosius pasitiko pareigūnių ir jaunųjų rėmėjų pastatyta instaliacija „Gyvybės medis“, apkabintas atšvaitais. Ant bažnyčios laiptų uždegtos žvakutės, primenančios žuvusiuosius eismo įvykiuose. Bažnyčioje, prie altoriaus, širdies formos puokštė su žvakėmis priminė nelaimes keliuose.

    Pareigūnės Olesia ir Ginta priminė kelių eismo taisykles pėstiesiems ir dviratininkams. Akcentavo, kaip saugiai automobilyje vežti vaikus. Po šventų mišių pareigūnės dalijo laiškus senoliams ir vairuotojams, pasakojo, kaip apsisaugoti nuo telefoninių sukčių. Jaunieji policijos rėmėjai dalino atšvaitus, lankstinukus, saugos liemenes.

    Musninkiečiai itin susidomėję klausėsi pasakojimų, kad paspirtukininkai ir elektrinių dviračių vairuotojai privalo laikytis dviratininkams galiojančių taisyklių. Vyresniesiems buvo aktuali informacija vadeliotojams.

    Pareigūnės stebėjosi: rodos tiek daug išdalinta atšvaitų, tačiau vis dar keliuose pilna „vaiduoklių“, žmonių, kurie nedėvi atšvaitų ir tampa nematomi vairuotojams. Nesuprantama žmonių rizika savo gyvybe. Tad jos dar ir dar kartą ragino visus nesukišti atšvaitų į rankines ar kišenes, o nešioti taip, kad jie būtų matomi.

*****

Šiek tiek pareigūnių pateiktos statistikos:

* Šiais metais šalies keliuose per eismo įvykius netekome 158 gyvybių.

* Širvintų rajone šiemet keliuose žuvo 3, sužaloti 6 žmonės.

* Pusė nukentėjusių į eismo įvykius pateko tamsiuoju paros metu.

* Pastaraisiais metais šalies keliuose išaiškinama iki 10 000 neblaivių vairuotojų.

* Širvintų rajone 36 girtiems vairuotojams nustatytas girtumas viršijo 1,5 promiles.

4 thoughts on “Pareigūnės priminė, kaip saugiai keliauti

  • 2019-11-18 at 15:06
    Permalink

    Gal galit parašyti, kada bus 50 procentų nuolaida kabeliniai televizijai? Nes 3 eurus dar galima mokėti.

  • 2019-11-18 at 12:57
    Permalink

    Kodėl Jūs nieko nerašot apie labai blogą kabelines televizijos Širvintose transliacija.Mokam po 6 Eurus kas menesį o žiureti neimanoma.Gal reikia kreiptis į Valstybinę vartotojų apsaugos tarnybą

  • 2019-11-18 at 09:22
    Permalink

    36 girti vairuotojai. Siaubas. Kaip nuo jų apsisaugoti?

Comments are closed.