Širvintų ūkininkai jungiasi prie akcijos „Žaliasis kryžius“

2019 m. lapkričio 15 d. visuotinės žemdirbių protesto akcijos organizacinis štabas NUTARĖ:

  1. Aktyviai tęsti tyliąją protesto akciją „Žaliasis kryžius“ – statome kryžius toliau. Autostrada Vilnius-Klaipėda, apgailėtinai tuščia!!!!! Socialiniuose tinkluose platiname nuotraukas #zaliejikryziai
  2. Pradėti aktyviąją protesto akcijos dalį „Lietuva, tavo kaimas miršta“ šiais būdais ir terminais:

Akcijos data ir laikas: 2019 m. lapkričio 26 d. 11:00 val.

Akcijos vieta: visi Lietuvos rajonai ir jų centrai

Akcijos formatas: Kiekvieno rajono iniciatyvinė grupė nustato susitikimo vietą, į kurią su savo traktoriais ar kita savaeige technika susirenka akcijoje dalyvaujantys žemdirbiai. Numatytu laiku, t.y. lygiai 11:00 val. organizuota kolona pajuda iš anksto numatytu maršrutu (tiek kartų, kiek nusimatę), siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į keliamus šūkius ir reikalavimus, išdėstytus „Žaliajame kryžiuje“. Judėjimas, visi suplanuoti sustojimai turi vykti civilizuotai, tvarkingai! Kolonai judant 20 km/h greičiu spūstys susidarys savaime, natūraliai, patraukiant dėmesį.

Akcijos šūkis: „Lietuva, tavo kaimas miršta“. Akcijos organizacinis štabas (OŠ) išplatins akcijos logotipą, kuris gali būti naudojamas spaudoje, lipdukuose, plakatuose ruošiant techniką ir pan. Visi akcijos reikalavimai ir šūkiai pateikti „Žaliajame kryžiuje“, tačiau papildomai OŠ išplatins išplėstinį reikalavimų tekstą— peticiją, kurią akcijos dalyviai išdalins rajono valdžiai, spaudai ir kt. Šios akcijos tikslas nėra nusitaikyti į vietos valdžią ir specialiai trukdyti eismą. Tačiau rajonai, kurie turi reikalavimų savo savivaldai (žemė mokestis, mokestis už šiukšles ir pan.) gali papildyti jais bendrus šalies žemdirbių reikalavimus.

Technikos paruošimas akcijai: Plakatai, vėliavos, „Žaliasis kryžius“ ar jame esantys šūkiai turi būti pritvirtinti taip, kad netrukdytų matomumui, netrukdytų aplinkinių eismui, tačiau kartu gerai matomi ir atkreipiantys dėmesį. Visa atributika turi būti pritvirtinta labai atsakingai, kad akcijos metu nesulūžtų ar nenukristų nuo technikos, nesukeltų įvykių.

Akcijos rajono iniciatyvinė grupė privalo:

  1. Gauti savivaldybės leidimą vykdyti tokią akciją. Tai reiškia, kad su savivaldybe ir policija turi būti suderintas maršrutas, akcijos pradžia (11 val.) ir trukmė (~3 val., priklauso nuo maršruto), dalyvių skaičius (naudojant formuluotes „ne daugiau nei“, „iki“ ir pan. Leidimą savivaldybė turi išduoti per 5 dienas nuo kreipimosi, todėl dėl leidimų reikalinga kreiptis jau pirmadienį, lapkričio 18 d.!
  2. Susitarti su policija, kad organizuota kolona būtų lydima policijos ekipažo, ir būtų užtikrinamas saugus eismas keliuose
  3. Užtikrinti, kad akcija būtų nušviesta regioninėje spaudoje (prieš akciją ir po jos) ir būtų pasiektas maksimalus žemdirbių įsitraukimas. Raginame, kad, kad akcijoje dalyvautų kuo daugiau, bet ne mažiau nei 50 traktorių.

Akcijos dalyvis privalo žinoti, kad:

  1. Transporto priemonė, kuri dalyvauja akcijoje būtų techniškai tvarkinga, vairuotojas turėtų galiojančią tech. apžiūrą patvirtinantį dokumentą.
  2. Žymėtą dyzeliną galima naudoti tik važiuojant dirbti laukų ir vežti pagamintą produkciją.
  3. Žemės ūkio technika važiuoti mokamais keliais nemokant kelių mokesčio gali tik tada, kai važiuojama į lauką arba iš jo. Visais kitais atvejais būtina sumokėti kelių mokesčius. (Atkreipkite dėmesį, kam aktualu sudarinėjant maršrutą.)
  4. Važiuojant keliais būtina laikytis visų kitų kelių eismo taisyklių.
  5. Taikios akcijos metu negali būti specialiai trikdomas įprastas visuomenės gyvenimas.

Organizatorių informacija

3 thoughts on “Širvintų ūkininkai jungiasi prie akcijos „Žaliasis kryžius“

  • 2019-11-19 at 13:32
    Permalink

    išmirsit nuo užsienietiškų GMO ir plastikinių ryžių ar dirbtinių kiaušinių,neleisdami auginti kiaulių ir nuo išpūstos užsienietiškos mėsos, berazumiai. Ir pieną iš miltelių toliau gersit, nes kaimuose karvė kaip egzotinis gyvūnas pasidarė.

  • 2019-11-19 at 11:18
    Permalink

    Te nepyksta ūkininkai, bet tas jų purškimas laukų mums jau atsibodo. Tuoj išmirsim visi nuo jų tų trašų.

  • 2019-11-19 at 10:04
    Permalink

    ypatingoji ponia leis savo ūkininkams dalyvauti akcijoje? Jei duotų komandą, tai musiškiai ūkininkai daug technikos privarytų.

Comments are closed.