Širvintiškiai prisijungė prie ūkininkų protesto akcijos (VIDEO)

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

   Širvintų žemdirbių asociacija, prisijungė prie šalies žemdirbių įspėjamosios protesto akcijos. Šiandien pagrindine Širvintų gatve nusidriekė akcijos „Lietuva, tavo kaimas miršta“ dalyvių traktoriais kolona. Kolonoje važiavo 22 Širvintų rajono ūkininkų traktoriai.

   Organizatoriai pakvietė visų Lietuvos rajonų ūkininkus atvykti į rajonų centrus su savo turima technika ir protestuoti dėl visuomenės ir žemdirbių supriešinimo, nepakeliamos biurokratinės naštos, superkamų žaliavų kainų, mažesnių už savikainą, didėjančių ir nepakeliamų mokesčių, Lietuvos žemdirbių diskriminacijos ES, neteisingo nederlingų žemių žemėlapio, ekologinės gamybos žemės ūkio taisyklių ir kt.

   Šia akcija nėra siekiama kurstyti nesantaikos ar kelti grėsmės saugumui. Ja siekiama pakeisti formuojamą klaidingą nuomonę į ūkininkus ir atkreipti valdžios dėmesį dėl ūkininkams nepalankių svarstomų pertvarkų.

   „Krašto žinios“ protesto akciją stebėjo kartu su policijos pareigūnais, kurie atvyko, kad galėtų užtikrinti viešąją tvarką. Besikalbant paaiškėjo, kad pareigūnai irgi palaiko taikią ūkininkų akciją. „Kiekvienas tik pats galime apginti savo interesus,“ – įspūdžiais dalijosi pareigūnai.

 

 

5 thoughts on “Širvintiškiai prisijungė prie ūkininkų protesto akcijos (VIDEO)

  • 2019-11-26 at 17:56
    Permalink

    Nabagėliai, kaip man jų gaila.. o dabar ponia žurnaliste paskaičiuokit kiek pinigų kątik pravažiavo (sudėjus visą technikos vertę) dar paskaičiuojam kiek prasukdami porą ratų aplink miestą sudegino KOMPENSUOJAMO DYZELIO? Bet koks skirtumas paliubomu gaus už kanors kompensaciją, jei ne už lietų, tai už saulę…

  • 2019-11-26 at 17:18
    Permalink

    Nu nežinau. Kiekvienas verslininkas norėtų tokios paramos kaip ūkininkai turi

  • 2019-11-26 at 16:24
    Permalink

    Dariau, ..šaunuolis…

  • 2019-11-26 at 14:48
    Permalink

    Jei patys sieksite teisingumo, tai ir palaikymas bus!

  • 2019-11-26 at 14:16
    Permalink

    Šaunuoliai, vyrai! Jūsų sunkus darbas turi būti įvertintas.

Comments are closed.