Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis Nr. 2. VEIKSMAS mano akimis

INGA MATUKAITĖ, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė

/ INGA MATUKAITĖ /
1. Pakeistas Širvintų rajono savivaldybės 2019 metų biudžetas. Balsuojant už šį sprendimą susilaikiau. Kas šiame sprendime pasirodė svarbu: papildomai gauta 350,0 tūkst. Eur vis dar statomam naujajam baseinui (Valio!!! Yra vilties, kad įsisavinus gautas lėšas, pagaliau Širvintų rajono gyventojams ir svečiams „bus leista pasidžiaugti prieš Savivaldos rinkimus baseine prileistu vandeniu“). Bet kam šie pinigai bus skirti, jei pagrindinis statytojas paskelbė bankrotą?
Gera naujiena Beivydžių gyventojams, 43,2 tūkst. Eur bus skirta 1,5 km keliui Beivydžiai – Anciūnai asfaltuoti;
2. Širvintų rajono savivaldybė vykdydama įstatymo nuostatas nustatė ŠEIMOS STIPRINIMO prioritetus: institucinio bendradarbiavimo skatinimas kompleksinės pagalbos šeimai teikimo procese; Šeimai palankios, saugios aplinkos kūrimas Širvintose ir Šeimos stiprinimas ir skatinimas rūpintis vaikų gerove plėtojant švietėjišką veiklą. Paradoksas tame, kad praeitame posėdyje valdantieji padidino mokestį už vaikų išlaikymą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose, lengva ranka nuėmė lengvatas daugiavaikėms mamoms, neįgaliesiems, bet ŠIANDIEN jie nusprendė šeimas stiprinti. Svarbu paminėti, kad priemonės ŠEIMOMS STIPRINTI nenumatytos, finansavimas pranešėjos teigimu nereikalingas, o šį sprendimą įgyvendins komisijos ir komitetai. Ar jaučiate šio sprendimo stiprumą?
3. Energetinio efektyvumo programa, kurios tikslas didinti kvartalų energetinį efektyvumą. Programoje aprašyta kvartalo parinkimo metodika. Pagal metodiką parinktas pirmas kvartalas (43 pastatai, iš kurių 36 gyvenamieji pastatai, Savivaldybės administracijos pastatas, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariatas, lopšelis-darželis „Boružėlė“, Širvintų pradinė mokykla, Vilniaus regiono apylinkės teismo Širvintų rūmai, 2 privatūs administraciniai pastatai). Programą įgyvendinti reikės 9 900 000 Eur, investicijos atsipirks po 75 metų. Ar reikalinga ši programa? Tikriausiai taip. Ar valdantieji pajėgūs ją efektyviai įgyvendinti? Stebint dabar vykdomus projektus…. lėšas įsisavins tikrai… o rezultatas po 75 metų bus ne toks jau ir svarbus 😊
4. Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijai perduotas stadionas su visais papildomais statiniais. Taip, svarbu, kad mokymo įstaiga turėtų visą reikiamą infrastruktūrą. Klausėme valdančiųjų, ar Gimnazijos gautos pajamos už stadiono nuomą visiškai padengs stadiono išlaikymo sąnaudas. Merė garantavo, kad taip ir bus. Rezultatus pamatysime, po kurio laiko. Mūsų (opozicijos) nuomone, mokykla turi ugdyti vaikus ir tai turi būti jos prioritetas. Jūsų nuomone, ar Gimnazija turi užsiimti komercija?
5. Šiame posėdyje 50 procentų buvo pabranginti visi verslo liudijimai (Širvintų rajono teritorijoje), lengvatos išliko nepakitusios. Tarybos posėdžio metu domėjausi, kodėl būtent 50 proc. pabrango verslo liudijimas ir kiek Širvintų rajono gyventojų tai „palies“. Atsakymas: „taip nusprendė komisija“, kiek žmonių tai palies – NEŽINO. Kaip galima balsuoti už tokį sprendimą?
6. Brangs mokestis už komunalinių atliekų surinkimą. Nes ankstesnioji valdžia kažko nepadarė, o galbūt padarė. Labai geras mūsų Merės pasiteisinimas visais svarstomais klausimais. Nes dabartinė valdžia juk bejėgė, be balso teisės 🙂
7. UAB Širvintų šiluma atleista nuo turto mokesčio, todėl Širvintų rajono savivaldybės biudžetas negaus 25 874 Eur. Noriu pabrėžti, kad buvome patikinti, jog atleidimas arba ne nuo turto mokesčio neturi jokios įtakos galutinei šilumos kainai. O kodėl įmonė šio mokesčio sumokėti negali, nelabai ir aišku. Valdantieji praeitame posėdyje aiškino, kad neturi galimybės prisidėti prie ikimokyklinio ugdymo įstaigų išlaikymo, bet va – Širvintų šilumos tinklus nuo mokesčio atleidžia lengva ranka.
8. Balsavau už: dėl atleidimo nuo žemės mokesčio (fiziniam asmeniui), dėl bendradarbiavimo sutarties sudarymo su Kaišiadorių rajono savivaldybe dėl visuomenės sveikatos funkcijų vykdymo mūsų rajone, dėl narkotikų kontrolės komisijos sudėties ir nuostatų patvirtinimo, dėl turto perėmimo iš Širvintų rajono Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos, dėl energetinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programos pakeitimo, dėl vietinės reikšmės kelių (gatvių) sąrašo patvirtinimo, dėl vaikų apskaitos tvarkos aprašo panaikinimo.

Inga Matukaitė yra Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė

11 thoughts on “Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis Nr. 2. VEIKSMAS mano akimis

  • 2019-12-01 at 15:33
    Permalink

    Šauni pradžia, Inga. Gal po tokių “paaiškinimų” nors vienas susimąstys ir nusiims “neklystančių valdančiųjų” uždėtus akinius.

  • 2019-12-01 at 11:47
    Permalink

    Inga, esi šaunuolė.

  • 2019-11-29 at 08:16
    Permalink

    “Širvintų šiluma” neturi valdybos. Dabar “Širvintų šiluma” direktorius yra vienasmenis visko valdymo organas. Daugelis to nusipelnė. Tik kiti kuo nusikalto? Prisimenate, kokią reakciją sukėlė “Lietuvos pašto” valdybos narių paleidimas? Nes akcinės bendrovės privalo turėti valdybą, nes tai pagrindinis valdymo organas. O pas mus – Uždara akcinė bendrovė… O kai uždara, tai tik saviems. Tyliai. Direktorius su begaliniais įgaliojimais. Dėkui.

  • 2019-11-29 at 08:02
    Permalink

    Nu dabar prasides visoks š pilimas ant Ingos. Šaunuolė! Laikykis!

  • 2019-11-29 at 05:53
    Permalink

    Gal kas žinote UAB „Širvintų šiluma“ valdybos sudėtį, parašykite, labai įdomu.

  • 2019-11-28 at 23:40
    Permalink

    Puiku. Tarybos narė išsamiai komentuoja savo darbą taryboje , aiškina savo poziciją svarstomais klausimais. Tai yra reikalinga, nes iš karto aiški tarybos nario nuomonė, o ją žinoti nori ir tie rinkėjai, kurie balsavo už juos..

  • 2019-11-28 at 22:12
    Permalink

    Živilė Pinskuvienė ir UAB „Širvintų šiluma“ direktorius Žilvinas turi „geros“ patirties kaip kartu valdyti bendroves. Tuo metu Živilė darbavosi žemės ūkio ministerijoje ir buvo Valstybinio žirgyno valdybos pirmininkė, Žilvinas žirgyno direktorius. Iš to gavosi visiškas šnipštas su nuostoliais. Dabar panašiais principais tvarkomasi šilumos ūkyje. Rezultatas bus toks, koks Riešėje. Įdedu ano meto komentarą, po publikacijos dienraštyje „Lietuvos rytas “

    Neigiami pokyčiai irgi pokyčiai. Paskelbtas Ž. Badikonio karas su privatininkais padėjo pamatus jo nepradėtos žirgininkyskės karjeros pabaigai. Pinskų šeimos statytinis tikrai įkurs Riešėje poilsiavietę su kaimo turizmo sodybomis ir 50 000 kainavusia karieta, o apie žirgus greitu laiku tik prisiminsime kaip apie išnykusi genofondą. Ar ŽŪM ministras tokiais straipsniais nori pakelti savo reitingus prieš pokalbį su Prezidente? 🙂 Koks pigus ir nevykęs triukas…. Kaip gerai dirba Pinskuvienės kuruojamos srities įmonės GPK, UAB “Lietuvos žirgynas”. Kodėl neparašyta kiek šiose įmonėse įdarbinta naujų darbo partijos sodinukų, kiek iš jų turi su darbo sritimi susijusį išsilavinimą, kiek širvintiškių darbuotojų ir įmonių yra įdarbinta ir kiek iš jų perkama paslaugų, kiek kainuoja seniems darbuotojams išsaugoti savo darbo vietą, kaip atleidžiami specialistai, tiksliau kaip jie išeina iš darbo “savo noru”. Labai įdomu ką masto šių įmonių valdybos, ar tikisi kad darbo partija jų nusikalstomus sprendimus dangstys amžinai, o gal valdybos išvis nežino ką daro jų paskirti direktoriai ir ar liks ką atstatinėti pasikeitus ministrui ir viceministrams?

  • 2019-11-28 at 21:41
    Permalink

    O jūs pasidomėkit, kas sudaro UAB „Širvintų valdyba“ ir atlygį už pareigas. Gal tada bus aiškiau kam atiteks 25 000,00 Eur.

  • 2019-11-28 at 21:30
    Permalink

    2015 buvo apšiltinti 3 namai, bet ir tie buvusios rajono valdžios. Atrodė, kad taip sunkiai pajudėjusi namų atnaujinimo programa įsibėgės. Tačiau pasikeitus rajono vadovams per kadenciją neatnaujintas nė vienas namas. Tai pats prasčiausias rezultatas tarp Lietuvos savivaldybių. Kvartalinės namų atnaujinimo programos jau įgyvendinamos kitose savivaldybėse. Šioje srityje esame visiškoje uodegoje.
    Šiuo metu mieste tvarkomi 2 namai.

  • 2019-11-28 at 21:01
    Permalink

    o, mergina maloniai nustebino . Pasiruošus,pasidomėjus, pasigylinus- ne ant durniaus taryboje sėdi. Šaunuolė, taip ir toliau

  • 2019-11-28 at 21:01
    Permalink

    Manau, kad 350 000,00 Eur bus sumokėta bankrotą paskelbtai Irdaivai, neva, už atliktus darbus Širvintų sporto komplekso statybvietėje. Šiais 2019 m. , neskaičiuojant Savivaldybės įnašo – 318 000,00 Eur dėl kurio neturiu duomenų ar sumokėjo, šiai bendrovei iš VIP viso bus sumokėta 550 000,00 Eur. Statybos vertė didėja, pasirašomi susitarimai, neva, dėl papildomų darbų. Baseino statybos darbai kartu su sporto sale turėjo būti baigti 2018 m. gruodžio mėn. Situacija rodo, kad darbai bus nebaigti ir 2020 m.

Comments are closed.