Kokia stogo konstrukcija galėtų būti geriausiu pasirinkimu?

      Stogo montavimo darbai yra vienas svarbiausių statybų etapų, todėl tam vertėtų skirti pakankamai dėmesio. Stogų tipų yra ganėtinai daug, todėl nieko nuostabaus, kad dažnai yra keliamas klausimas, kokia stogo konstrukcija galėtų geriausiai pasiteisinti. Tai gali būti plokščias stogas, vienšlaitis ar dvišlaitis stogas, ir t.t., tad įvertinę pagrindines šių galimybių savybes priimti vienokį ar kitokį sprendimą galėsite gerokai paprasčiau.

Plokščias stogas – vienas moderniausių sprendimų

    Nors terminas „plokščias stogas“ leidžia manyti, kad stogas yra visiškai plokščias, tačiau tai nėra tiesa. Iš tiesų tokia stogo konstrukcija yra pasvirusi maždaug 5-20 laipsnių kampu, nes tai gali užtikrinti, kad lietaus vanduo sklandžiai nutekės į stogvamzdžius. Tokia konstrukcija yra ganėtinai paprasta, o jos pritaikymo galimybių yra tikrai nemažai, tačiau dažniausiai toks sprendimas priimamas tada, kai siekiama, kad pastatas atrodytų kiek įmanoma moderniau.

Vienšlaitis stogas džiugina nesudėtingu įrengimu

    Neretai yra tikimasi, kad stogo įrengimas nepareikalaus pernelyg didelių pastangų, tad vienšlaitis stogas gali būti tikrai palankia pasirinkimo galimybe. Vienšlaičiai stogai dažniausiai pasirenkami tuomet, kada planuojama įrengti priestatus ar tam tikrus ilgus pastatus – toks pasirinkimas geriausiai pasiteisina tais atvejais, kada atskirtis tarp sienų yra ne didesnė nei šeši metrai. Dvišlaičio stogo įrengimas taip pat nėra labai sudėtingas – tokia stogo konstrukcija gali būti pasirenkama ir tada, kai planuojama įrengti palėpę (svarbiausia yra pasirūpinti, kad būtų paliekamas ventiliacinis tarpas).

Daugiašlaičiai stogai – taip pat gana dažnas pasirinkimas

     Stogas su valmais – tai keturių nuolydžių konstrukcija, kuri suformuoja palėpę su daugiau nuožulnumų ir palieka mažesnį naudojamą plotą. Nors tai gali būti traktuojama kaip trūkumas, tačiau stogas su valmais pasižymi ypatingai dideliu tvirtumu. Taip pat gali būti pasirenkami ir daugiašlaičiai stogai, kuriems yra būdingos trapecijų, trikampių bei lygiagretainių plokštumos. Dažniausiai tokios stogo konstrukcijos yra taikomos dideliems statiniams, kuriuose yra daug skirtingų patalpų, tačiau visada svarbu įvertinti, kad tokia konstrukcija pareikalaus ne tik sudėtingo stogo įrengimo, bet taip pat ir nemažų išlaidų.

     Kai tikimasi, kad stogo konstrukcija bus pakankamai lengvai įrengiama, galima pasvarstyti apie santvarų gamybą. Tokia galimybė projekto įgyvendinimą paverčia ne tik greitesniu, bet taip pat ir pigesniu, tad tuomet, jei siekiate, kad stogo montavimo darbai eitųsi kiek įmanoma sklandžiau, pasitarkite su specialistais, kurie įvertins, kokios konstrukcijos tam tikrose situacijose galėtų būti pačiu geriausiu pasirinkimu.
    Platesnė informacija: https://freimans.com/lt/stogo-konstrukcijos/

Užsakymas ŠS Nr. 19-92