Kriterijai pagal kuriuos nustatoma automobilio vertė

    Norite parduoti seną automobilį bei įsigyti naują? Jei taip tai tokiu atveju pravartu žinoti kiek Jūsų automobilis gali būti vertas ir kaip taisyklingai jį parduoti.

Į ką atsižvelgti pardavinėjant automobilį?

    Norint nustatyti preliminarią automobilio vertę reikia atsižvelgti į keletą aspektų, tokių kaip:

  • Markė ir modelis;
  • Pagaminimo data ir rida;
  • Kėbulo tipas;
  • Variklio galingumas;
  • Papildomi komplektacijos elementai.

Markė ir modelis

     Manau ne paslaptis, kad kai kurios markės automobiliai vertinami geriau, tuo tarpu kiti prasčiau. Tai pagrinde priklauso nuo to, kurioje šalyje automobilis pagamintas, kokia yra markės reputacija bei kokia yra rinkos paklausa. Pavyzdžiui, Audi markės transporto priemonės gerai žinomos dėl patvarių, galingų variklių bei ilgaamžiškumo todėl jas renkasi žmonės, kuriems svarbu kad automobilis tarnautų ilgai. Tuo tarpu Toyota automobiliai pasižymi savo elektronika, mažomis remonto kainomis, todėl šio markės automobiliai gali būti brangesni.

Pagaminimo data

    Visi žino kad nieko nėra amžino, todėl ir automobiliai, laikui bėgant nusidėvi ir atsiranda gedimai. Suprantama, kad kuo automobilis senesnis, tai ir rida bus didesnė. Esant didesnei ridai padidėja tikimybė, kad jis suges, todėl kaina smarkiai keisis nuo naujos transporto priemonės.

Kėbulo tipas

   Dažnas žmogus perkant automobilį atsižvelgia į tai koks automobilio kėbulas. Vieni mėgsta sedanus, kiti renkasi praktiškesnį variantą – universalus, o tretiems svarbu važinėti bekele, todėl renkasi džipus. 

Variklio galingumas

    Variklio galingumas daugumai svarbus aspektas, nes vieni nori turėti galingą automobilį ir yra pasiryžę už jį sumokėti nemažus pinigus. Tuo tarpu kiti renkasi silpnesnius variklius, kurie būti ekonomiškesni ir jų išlaikymas būtų pigesnis.

Papildoma komplektacija

   Pardavinėjant automobilį svarbu atkreipti dėmesį į tai, kuo automobilis gali skirtis nuo kitų ir taip padidėtų jo vertė. Tai gali būti šildomos sėdynės, LED ekranas, kablys, laisvų rankų įranga, geresnė garso aparatūra ir t.t.

    Taigi, norintiems parduoti savo automobilį patariama atlikti nedidelį tyrimą ir pažiūrėti kiek kitur kainuoja panašūs automobiliai arba kreiptis į specialistus. Nepriklausomi ekspertai kaip mat įvertins automobilio stovį ir pateiks tikslią sumą kiek jis gali būti vertas.

Užsakymas ŠS Nr. 19-96