Opozicija nepalaikė siūlymo 50 % branginti verslo liudijimus

Opozicija nepalaikė siūlymo 50 % branginti verslo liudijimus

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /
/ Nuotraukos autorės /
Atsižvelgiant į Širvintų rajono verslo plėtros komisijos pateiktus siūlymus, didinami fiksuotų pajamų mokesčių dydžiai, taikomi veiklai, vykdomai Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje.
Mokesčiai brangsta 50 % (Nuotraukose po straipsniu rasite konkrečias kainas ir nuolaidas). Inga Matukaitė domėjosi, kiek žmonių palies šis sprendimas. Tačiau niekas jai negalėjo atsakyti į klausimą, kuris tiesiogiai susijęs su sprendimu, nors prieš akimirką buvo teigiama, kad žiūrėti VMI duomenys.

     Merė eilinį kartą priekaištavo opozicijai, kad bendrame komitetų posėdžio metu nebuvo užduodami klausimai. Tačiau Vidmantas Mateika priminė, kad klausimai buvo užduoti, tačiau į juos neatsakyta. O merė tuomet pasiūlė klausimus pateikti raštu. V.Mateika replikavo, kad į raštu užduotus klausimus sudėtinga tikėtis gauti atsakymą per dvi dienas (iki posėdžio).  Tarybos narys tvirtino, kad pabranginus verslo liudijimus į savivaldybės biudžetą įplauks didesnės lėšos ir jis domėjosi, kur tos lėšos bus naudojamos.

   Merė Ž.Pinskuvienė nurodė viešųjų ryšių specialistei paviešinti komitetų posėdžių protokolą ir paodyti, ar buvo bent vienas V.Mateikos klausimas dėl verslo liudijimų. Rašydami straipsnį tokio protokolo savivaldybės tinklapyje neradome. Kol kas lieka neaišku, ar protokole rasta tai, ko nereikėtų, ar viešųjų ryšių specialistė nepakluso merei. Tuo domėsimės ateityje.
Širvintų rajono savivaldybės taryba, o tiksliau – valdančioji dauguma – nusprendė patvirtinti fiksuotų pajamų mokesčio dydžių, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2020 metais vykdomai veiklai, sąrašą; lengvatų, taikomų asmenims, įsigyjantiems verslo liudijimus 2020 metais vykdomai veiklai, dydžių sąrašą. Virginijus Sarpauskas nusišalina nuo klausimo. Vidmantas Mateika ir Anna Kuznecovienė SUSILAIKĖ, Alytė Skeberienė, Alfredas Astikas ir Inga Matukaitė balsavo PRIEŠ, valdantieji sprendimui PRITARĖ.

     Šis sprendimas įsigalioja 2020 m. sausio 1 d.

4 thoughts on “Opozicija nepalaikė siūlymo 50 % branginti verslo liudijimus

  • 2019-12-07 at 14:38
    Permalink

    Ačiū, kad dar mumis rūpinatės.

  • 2019-12-07 at 14:22
    Permalink

    Manau, šiuo reikalu balsuodama opozicija yra neteisi.

  • 2019-12-06 at 07:46
    Permalink

    Žiūriu širvintos prabangus miestas!!! Viska brangina! Darželiai brangesni nei vilniuje! Tiesiog pas jus ten rojus žemėje

  • 2019-12-06 at 07:25
    Permalink

    Dirbtų patys su verslo liudijimais, tai nebrangintų

Comments are closed.