Kiaukliškiai mokėsi kepti šakotį

    Kiauklių kaimo bendruomenė su partneriais – Zibalų, bei Anciūnų bendruomenėmis teikė paraišką į nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo Širvintų rajono savivaldybėje projektų atrankos konkursą ir gavus finansavimą jį puikiai įvykdė.
Pirmiausia keliautojai vyko į Žąslius. Žąslių tradicinių amatų centre dalyvavo akočio edukacijoje, kurią vedė Onutė Remeikaitė – Raudeliūnienė. Sertifikuota amatininkė ir gražiai mus sutiko, ir papasakojo apie šio amatų centro veiklą. Bendruomenės nariai su dideliu susidomėjimu stebėjo šakočio kepimo procesą, o kai jiems buvo paisūlyta pabandyti patiems, visi mielai išbandė šią veiklą. Kiekvienas po samtuką tešlos užpylė ir štai – šakotis didžiausias pavyko. Perpjovus jį perpus džiaugėmės savo drabo rezultatu ir gardžiai suvalgėme.

  Apie kultūrinį Žąslių gyvenimą pasakojo Žąslių kultūros centro renginių organizatorė Valė Kurgonienė. Nuoširdžiai dėkojame šioms dviems moterims Onutei ir Valei už puikią edukaciją, labai šiltą priėmimą, išsamią ir įdomią edukaciją.
Po to sėdome į autobusą ir patraukėme į Kauną. Aplankėmė Kauno ir Raudondvario gražuoles eglutes.
Smagiai praleidę laiką, daug sužinoję ir patyrę, linksmi grįžome namo. Kad ir kaip smagu kelionėse, bet grįžti iš jų taip pat malonu. Nors visi keliavę tvirtino, kad pailsėję ir vėl norėtų pakeliauti.

Kiauklių kaimo bendruomenės informacija