Vyriausybės atstovas: mes tą situaciją matome, vyksta teisminis procesas

Julius Arlauskas, Vyriausybės atstovas

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

   Valdančiosios daugumos balsais nutarta „pavesti Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui Palmirai Kvietkauskienei laikinai vykdyti Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos direktoriaus funkcijas nuo 2020 m. sausio 1 d. iki 2020 m. gruodžio 31 d. įskaitytinai. Už papildomų pareigų, nenustatytų pareigybės aprašyme, vykdymą kas mėnesį mokėti 30 procentų jos pareiginės algos pastoviosios dalies dydžio priemoką.

   Šis sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.“

   Pristačius klausimą, Inga Matukaitė teiravosi, kada bus paskelbtas konkursas. Pažadėta kitais metais. Tuomet ji pasiūlė pakeisti frazę „iki 2020 m. gruodžio 31 d.“ į frazę „iki bus išrinktas naujas direktorius“. Jai pasiūlyta lankyti komitetų posėdžius ir ten teikti siūlymus. Tačiau užmiršta, kad kol kas naujoji tarybos narė į komitetų posėdžius nekviesta, nes … tik tą dieną taryba patvirtino, kuriame komitete dirbs Inga Matukaitė. Nesvarbu, kad komitetų posėdis buvo bendras. Merė naujai tarybos narei atsakė, kad viskas vyks pagal terminus.

   O terminai įstatymuose yra tokie, jog konkursai švietimo įstaigų vadovams skelbiami per mėnesį. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos direktorius išėjo prieš metus. Tiesa, čia reikėtų atkreipti dėmesį, kad tiek mokytojai, tiek mokiniai, tiek gimnazijos tarybos nariai džiaugiasi laikinąja direktore Palmira Kvietkauskiene, jos bendravimu ir gebėjimu išklausyti, susitarti. Ir labai tikimasi, kad būtent ši laikina gimnazijos vadovė ryšis dalyvauti konkurse, kuris vis nėra skelbiamas.

Tačiau šiandien mes kalbame ne apie personalijas. Kalbame apie įstatymų nesilaikymą. Konkursas į švietimo įstaigos direktoriaus vietą skelbiamas per mėnesį nuo to laiko, kai paaiškėja, kad atsilaisvina darbo vieta.

    Tačiau šiandien mes kalbame ne apie personalijas. Kalbame apie įstatymų nesilaikymą. Konkursas į švietimo įstaigos direktoriaus vietą skelbiamas per mėnesį nuo to laiko, kai paaiškėja, kad atsilaisvina darbo vieta. Praėjo dvylika mėnesių.

   Du tarybos nariai opozicijoje – Inga Matukaitė ir Virginijus Sarpauskas – balsavo „PRIEŠ“, trys opozicijos nariai – Vidmantas Mateika, Alytė Skeberienė, Alfredas Astikas – „SUSILAIKĖ“ nuo neteisėto sprendimo. „UŽ“ tokį Širvintų rajono savivaldybės administracijos parengtą sprendimo projektą balsavo visi keturiolika posėdyje dalyvavusių valdančiosios daugumos narių. Įdomu, jei tektų mokėti baudą už neteisėtą sprendimą, ar visi keturiolika susimestų?

   Po posėdžio pakalbinome Vyriausybės atstovą Vilniaus apskričiai JULIŲ ARLAUSKĄ ir pasiteiravome, kaip jis vertina tokį Tarybos sprendimą:

    -Vyksta teisminis procesas. Šiuo metu byla yra pasiekusi Vyriausią administracinį teismą. (Jūsų iniciatyva?) Mūsų iniciatyva. Taip kad mes tą situaciją matome, tikrai atkreipiame dėmesį ir tikrai bus atitinkami sprendimai. Aš tikiuosi, kad iki teismo sprendimo savivaldybės administracija įgyvendins pirmos instancijos teismo sprendimą, kad privalo būti direktorius. Arba lauksime galutinio teismo sprendimo.

 

Klausimo svarstymą galite pamatyti čia:

14 thoughts on “Vyriausybės atstovas: mes tą situaciją matome, vyksta teisminis procesas

  • 2020-01-01 at 14:04
    Permalink

    Klausimas dar vienas ar gali vienas seniūnas dirbti visame raj? Už kiek seniūnijų atsakingas pomas Bankauskas?

  • 2019-12-31 at 22:35
    Permalink

    neklaidinkite, boruzeleje konkursas tikrai paskelbtas 🙂

  • 2019-12-31 at 15:49
    Permalink

    Jums irgi vertėtų žinoti, kad p. Sidonai tada taip pat dar nereikėjo stoti į jokius respublikinių institrucijų nustatytus konkursus . Taigi, laikai keičiasi., privalu ir mums keistis su jais, o ne dalinti postus pagal „savo“ kriterijus. Bet va, postų tai nedaug, visiems neužtenka….

  • 2019-12-31 at 15:42
    Permalink

    Aiškinu: tais laikais , kuriuos minite, tokių statymų dar nebuvo vadovų atrankai, tad akmenukus mėtote ne ta kryptimi

  • 2019-12-31 at 06:11
    Permalink

    musu MERE labai grazi
    egle labai grazi
    MEREI stiprybes ir Dievo palaimos
    lai 2020 ziurkes metai taps tais
    per kuriuos kaupsis tik sekmes ir pergales
    turtai ir laime malonus susitikimai bei idomus nuotykiai
    lai sie metai jums bus nepaprasti stebuklingi ir isimintini
    linkiu visko kas geriausia ir sviesiausia
    daug nepaprastu pasiekimu ir meiles
    Su Naujais!

  • 2019-12-30 at 21:40
    Permalink

    Ar as cia kazko nesupratau ar kaip , bet ponia Sidona kultūros centro laikina vadove buvo gal 5-7 metus, Bagaslaviskio mokyklai lepe vadovavo apie metus ir paskui be konkurso direktorius atsirado, Zibalų seniūno iki pono Putrimo irgi gal 3 metus nebuvo. Sarasa galima butu testi, bet kodel prie teisingos valdzios ir teisingu meru tai buvo norma , o dabar tipo pazeidimai. Ar as kazko nesuprantu ar kaip? Kodel vieniems buvo galima , o kitiems ne? Gal galetu paaiskinti kas?

  • 2019-12-30 at 20:44
    Permalink

    Sporto centre irgi lepas, nu ir kas

  • 2019-12-30 at 20:13
    Permalink

    „Boružėlėje“, berods, ketvirti metai, kaip laisva direktoriaus vieta, o konkursą tik dabar skelbia? Ar aš čia kažko nesupratau?
    Na ir dalykai su teisėtvarka. ką galvoja etatiniai savivaldybės teisininkai? Už tokių sprendimų priėmimą reik vienareikšmiškai mokėti iš savo kišenės.

  • 2019-12-30 at 12:25
    Permalink

    Tie balsavę už, tie, kas ruošė tokį sprendimą ir tas, kas nesustabdė jo priėmimo, gautų iš savo kišenių apmokėt nuostolius ir bylinėjimosi išlaidas, va tada atsakingiau rankas kilnotų

  • 2019-12-30 at 12:19
    Permalink

    Mane stebina Vyriausybės atstovas. Jei jau net teismai vyksta, tai kodėl neatsistojo ir neįspėjo tarybos, kad sprendimas pažeidžia teisės aktus?

  • 2019-12-30 at 12:15
    Permalink

    Vidmantas: Aš norėčiau paklausti, ar yra paskelbtas konkursas į šias pareigas?
    Ji: Šitas konkursas dar nėra paskelbtas, dabar iš eilės paskelbtas “Boružėlės” konkursas, ateis laikas ir šitam, nes teisės ir personalo skyrius turi ŽVĖRIŠKĄ darbo krūvį.
    Vidmantas: Įstatymai nenumato tokių, sakykime, nuostatų, kad “Žvėriškas darbo krūvis”. Teisininkas turėtų žinoti.
    Ji: Gerbiamas tarybos narį, nesinervinkit, bus paskelbtas ir šitas konkursas.
    Vidmantas: Bet, tai ne pasiteisinimas, jūs puikiai žinote.
    Ji: Aš suprantu, ką jūs norite pasakyti, bet, šiandien dienai laikina mokyklos direktorė P.K. puikiai tvarkosi, jūs tikriausiai ir tėvelių, ir mokytojų atsiliepimus girdite, girdit, kad atmosfera yra mokykloje puiki ir tikrai susidėliosim viską ir sekančiais metais paskelbsime konkursą.
    Kitas narys: Net reitinguose išgirta…
    Ji: Nu taip.

  • 2019-12-30 at 09:07
    Permalink

    Eilinį kartą savivaldybė bus teismo pripažinta padariusi nusižengimą, iš mūsų visų sumokėtų mokesčių( rajono biudžeto) bus apmokėtos visos teismo išlaidos ir paskirtos baudos. Kas toliau? Kol nebus priimti įstatymai dėl asmeninės atsakomybės,įstatymų nesilaikymas bus kasdienybė.

  • 2019-12-30 at 09:03
    Permalink

    Bet juk neparašyta, kuris vienas mėnuo? Gal jis koks trisdešimt trečias

  • 2019-12-30 at 08:49
    Permalink

    Jūs labai naivūs. Poniai galioja jos įstatymai, o čia dar kažkas ieško ko nepametęs.

Comments are closed.