Laiptinių plovimo Širvintose ypatumai

Foto paslaugos.lt

/ pagal skaitytojos skundą /
Penktadienio popietę sulaukėme itin susijaudinusios moters skambučio. Tad pradžiai teko ją nuraminti, o tik po to išklausyti. Moteris (tapatybė redakcijai žinoma), pasakojo, kad mūsų telefono numerį jai davusi draugė (ačiū jai) ir piktinosi, kaip nerūpestingai buvo plaunama jų laiptinė.

  Namas pagrindinėje miesto gatvėje. Kadangi laiptinėje nesusitarta, kas išplaus ją prieš dezinfekciją, ši pareiga patikėta Širvintų šilumos darbuotojams.

    Širvintų šilumos tinklapyje aiškiai parašyta, kaip tinkamai paruošti laiptinę dezinfekcijai: “Būtina sąlyga, kad dezinfekcija būtų veiksminga – laiptinė turi būti iššluota ir išplauta, nuvalyti turėklai, palangės, pašto dėžutės, kiti paviršiai.” Tačiau, pasak skambinusiosios, atvykusi valytoja įsipylė mažą kibiriuką vandens, pasiėmė šluotą ir skuduriuką bei įėjo į laiptinę. Per visus laiptinės aukštus suspėta apsisukti vos per penkias ar šešias minutes. Gyventoja skundėsi, kad voratinkliai taip ir liko, o ant laiptų buvusios dulkės šluojant sukeltos ir nugulė ant laiptų turėklų. Moteris klausė, kaip įmanoma švariai išplauti laiptinę vos su vienu kibiu vandens? Tiesa, valytoja buvo su visomis apsaugos priemonėmis (kombinezinas, kaukė, pirštinės).

   Moteris piktinosi tokiu atmestinu darbu ir stebėjosi, kad su tuo pačiu kibiru vandens ir kitomis priemonėmis nueita į kitą laiptinę. Pasak pašnekovės: naudojant tą patį inventorių, virusas tik dar labiau bus išnešiotas.

   Moteris teigė, kad taip nepyktų, jei nežinotų, jog už laiptinės plovimą teks mokėti pagal buto plotą, ji nesupranta, koks ryšys tarp buto dydžio ir laiptinės plovimo. Pasak jos, už 50 kv.m. butą teks pakloti 5 eurus. Nebūtų gaila tų pinigų, jei būtų tinkamai išplauta.
Natūralu, kad jei laiptinė plauta taip, kaip pasakojama, ji nebus tinkama dezinfekcijai.

   Paskaičiuokime, vidutiniškai laiptinėje yra dvidešimt butų. Reiškia, vienos laiptinės išplovimas atseis šimtą eurų (suma gali svyruoti priklausomai nuo butų dyžio ir skaičiaus). Už šimtą eurų galima išsikviesti tuo užsiimančią tarnybą ir laiptinė išties blizgės.
Kadangi patys įvykio nematėme, nusprendėme pasiteirauti paslaugą teikiančioje įmonėje, kaip turėtų būti plaunama laiptinė, kiek ir kokių priemonių sunaudojama. Atsakymą gavome ir jį pridedame. Deja, lengviausia prisidengti ekstremalia situacija ir neatsakyti į konkrečius klausimus, nors logiška manyti, kad atsakymus turėjo po ranka turėti. Juk išleisdami valytojas tokiam rimtam ir atsakingam darbui privalėjo jas instruktuoti ir naudojamų priemonių kiekius pasakyti.
Žiūriu SAM ministro spaudos konferencijas kelis kartus per dieną ir stebiuosi kantrybe. Kelis kartus tenka atsakyti į tuos pačius klausimus ir nereikia slapsytis – atsakoma ramiai ir išsamiai. Ar Širvintose to sulauksime?

   Lauksime kitų skaitytojų komentarų ir pasakojimų, kaip tvarkomasi jų laiptinėse. Būtų smagu išgirsti ir pačias valytojas. O taip pat lauksime skambinusios moters skambučio su pasakojimu, tai dezinfekavo jų laiptinę ar miesto centre stovintis namas liko nedezinfekuotas.

6 thoughts on “Laiptinių plovimo Širvintose ypatumai

  • 2020-04-02 at 12:40
    Permalink

    Ale gi protas siusti kazkokius apgailetinus klausimus ir reikalauti atsakymu, kai tam nei laikas nei vieta.
    Zmones aplinkui turi tiek bedu ir problemu kad net netaktiska yra isijausti i kazkoki teisejos vaidmeni ir reikalauti pasiaiskinimo su smulkmenomis.

  • 2020-04-02 at 12:01
    Permalink

    Paslaugos turi būti teikiamos KOKYBIŠKAI

  • 2020-04-01 at 08:49
    Permalink

    Nu tai kaip apsišikus reik gyvent, jei laiptinė pilna boratinklių? Šluotą į tankas ir prie darbo!

  • 2020-04-01 at 08:46
    Permalink

    Laiptinė išplauta labai gerai. Voratinklių nebėra, sienos baltos baltos, net durų kilimėliai švarūs. Langai taip pat išvalyti.

  • 2020-04-01 at 08:21
    Permalink

    Vel “paskambino mums susirupines skaitytojas” ir papasakojo

    Nusiboso sita serija gal galima kaip nors kitaip ale intrigos paieskoti
    O nevala ale skambinusioji tegul pati pasima skudura ir isplauna ,
    nes tokios nevalos tik ir moka ale paskambinti nors pacios ne karto skuduro ranksoe neturejo

Comments are closed.