Ar pakanka vienkartinių kaukių socialiniams darbuotojams?

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Sulaukėme skambučio, kad socialiniai darbuotojai (skambinusysis juos vadino lankomoji) per visas keturias savaites gavo vos po penkias vienkartines kaukes. O juk kasdien net ne po vieną kartą aplanko po kelis senolius, garbaus amžiaus ir sergančius įvairiomis lėtinėmis ligomis žmones. Neužmirškime, kad šie žmonės yra rizikos grupėje. Tad tokių globojamų senelių sveikata ypatingai priklauso nuo lankomosios priežiūros specialistų. Vienas svarbiausių šių dienų veiksnių – neužkrėsti jų koronavirusu.

    Kaip tą padaryti, jei savaitei gauni vieną vienkartinę kaukę?

   Iš merės postų socialiniuose tinkluose galima suprasti, kad apsisaugojimo priemonių, tokių kaip kaukės, respiratoriai, pirštinės yra pakankamai. Tai kur bėda? Kodėl lankomosios priežiūros specialistai jų negauna? Kodėl taip rizikuojama senų ir ligotų žmonių sveikata?

    Ar nemanote, kad klausimas svarbus ir reikalaujantis dėmesio čia ir dabar? Juk taip svarbu, kad virusas neplistų rajone.

   Su šia intencija ir buvo rašomas paklausimas Širvintų rajono savivaldybei. Bet čia klausimas nepasirodė toks svarbus, kad į jį būtų atsakyta.

   Merė turi laiko postams socialiniuose tinkluose, bet negali atsakyti į paklausimą. Juk ne ji ir atsakyti privalo. Kas pamenate, kiek savivaldybėje darbuotojų? Ar jie visi dirba?

   Eilinį kartą turiu padėkoti tiems, kas seka ir mato. Gavau ekrano nuotrauką su atsakymu. Bet joje man užkliuvo faktas, kad paklausimas ne visas paviešintas. Kodėl jo dalis nukirpta – nežinau, bet galiu numanyti. Tačiau turiu priminti, kad ne visas tiesos pasakymas gali būti prilygintas melui.

   Dėkoju merei už sveikatos linkėjimą, jos linkėjau ir aš po paklausimu.

    Nežinau, ar merė pastebėjo ir „Krašto žinių“ siūlymą skelbti gyventojams informaciją apie koronavirusą NEMOKAMAI. Tad kreipiuosi į brangią merę dar kartą: „Krašto žinios“ pasirengusios visą informaciją apie situaciją rajone, apsisaugojimą, vykdomas akcijas skelbti nemokamai. Juk šiuo metu mūsų visų tikslas yra bendras – išvengti susirgimų.

   Primename, kad esate merė ne tik tų, kas myli ir giria. Esate rajono vadovė ir rūpintis privalote visais rajono gyventojais. Net ir tais, kurie skaito ne tai, kas Jums patinka.

    Kadangi dabar problema aiški, viešai kreipiuosi į merę ir Socialinių paslaugų centro direktorę:

    Įstatymų nustatyta tvarka prašau atsakyti į klausimus:

  • Po kiek kaukių ir pirštinių gauna lankomosios priežiūros darbuotojos kasdien?
  • Kiek kaukių, respiratorių, pirštinių, dezinfekcinio skysčio Socialinių paslaugų centras pirko, gavo iš savivaldybės, paramos fondų, privačių asmenų?
  • Ar jų pakanka  darbuotojams ir globojamiems žmonėms?
  • Jei pakanka, kodėl priemonės nėra dalinamos? Jei nepakanka, kas yra daroma, kad jų būtų?

P.S. Ir dar dėl to, kad vis yra komentarų dėl „sulaukiau skambučio“. Noriu užbėgt įvykiams už akių ir apie tai parašyti. Turime visą pokalbio įrašą. Jame ne tik kaukių problema iškelta, bet ir kas, ir kodėl skubiai išeina iš darbo, senelių pinigų tema ir kitos. Bet šios temos lai lieka ir ramiai palaukia epidemijos pabaigos. Nes jos vertos išvysti dienos šviesą. O Jūs skambinkite, pasakokite. Tik kartu esame stiprūs.

6 thoughts on “Ar pakanka vienkartinių kaukių socialiniams darbuotojams?

  • 2020-04-09 at 00:16
    Permalink

    Visas kolektyvas žino, kas skundė. Ji ir mums apie vagiamus pinigus pasakas sekė

  • 2020-04-08 at 22:07
    Permalink

    Ar suprantat, kad lankomi tie žmonės, kuriais nėra kam rūpintis? Neatiminėkit iš socialinių darbo, o pasirūpinkit jų saugumu

  • 2020-04-08 at 22:05
    Permalink

    Per lauką ėjusi socialinė įeidama į butą turi dezinfekuotis ir pasikeist apsaugas.

  • 2020-04-08 at 20:04
    Permalink

    žmonės, kas mums darosi? nustokim vieni kitus ėsti. įjunkim nors kiek protą ir žmoniškumą. jei diedukas ar bobutė kažkaip savimi pasirūpina, jei aplink normalių artimųjų ar kaimynų yra, tai kam tą socialinį darbuotoją te siūsti?

  • 2020-04-08 at 11:16
    Permalink

    Oo. Ir merės chebra čia skaito. Duokit info ne tik dukros sienlaikraščiui

  • 2020-04-08 at 11:00
    Permalink

    Su sitais klausimais !!!! ir skaiciukais redaktore direktore jau baigia pribaigti. Zmones turi mesti visus darbus ir skaiciukus rasineti. Geda geda geda. Ka konkreciai redaktore direktore pati padare, kiek kaukiu pasiuvo ir soc darbuotojams iteike??????

Comments are closed.