Dokumentus NŽT karantino metu galite pateikti greitai ir patogiai

    Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) karantino laikotarpiu (iki balandžio 27 d.) daugumą paslaugų gyventojams teikia elektroniniu būdu.

    Šiuo laikotarpiu prašymus su pridedamais dokumentais NŽT patogiai galite pateikti 3 būdais:

1. Paštu NŽT centrinio padalinio arba teritorinių skyrių adresais, kuriuos galite rasti NŽT interneto svetainės www.nzt.lt  skiltyje „Struktūra ir kontaktai“.

2. Elektroniniu paštu, pasirašytus kvalifikuotu elektroniniu parašu. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad nuskenuoti ar nufotografuoti dokumentai su paprastu parašu neatitinka dokumentų autentiškumui taikomų reikalavimų, todėl negali būti priimami. Dokumentus prašome pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu. Kvalifikuotas elektroninis parašas, turintis juridinę galią, turi būti patvirtintas kvalifikuotu sertifikatu ir atitikti kitus jam taikomus reikalavimus.

3. Jeigu neturite galimybės pasirašyti dokumento kvalifikuotu elektroniniu parašu, namuose parengtus prašymus saugiai ir greitai galite pateikti prisijungę prie Elektroninių valdžios vartų (www.epaslaugos.lt), NŽT interneto svetainėje www.nzt.lt pagrindinio puslapio kairėje pusėje, apačioje paspaudus nuorodą „Elektroniniai valdžios vartai“.

    Visų prašymų formas galite rasti NŽT interneto svetainės www.nzt.lt  skiltyje „Paslaugos“.  Radę reikiamą prašymo formą, turite ją atsisiųsti, užpildyti ir pateikti NŽT vienu iš pirmiau aprašytų būdų.

    Pastebėjome, kad šiuo metu dažniausiai į NŽT kreipiasi asmenys, kurie nori parduoti arba įsigyti žemės ūkio ar miškų ūkio paskirties žemės sklypus. Tokiu atveju rekomenduojame skiltyje „Paslaugos“  pasirinkti 5-ąją paslaugų grupę „5. Paslaugos, susijusios su privačios žemės valdymu, naudojimu ir disponavimu“ ir ten pasirinkti dominančią NŽT teikiamą administracinę paslaugą. Pavyzdžiui, „Pažymų dėl parduodamos privačios žemės ūkio paskirties žemės išdavimas (paslauga Nr. 1), Sutikimų įsigyti miškų ūkio paskirties žemės sklypą arba daugiau negu 20 procentų juridinio asmens, nuosavybės teise turinčio daugiau negu 400 ha miškų ūkio paskirties žemės Lietuvos Respublikos teritorijoje, akcijų išdavimas (paslauga Nr. 9) ir t. t.. Prie nurodytų paslaugų yra pateikiama informacija apie NŽT dokumentų išdavimo tvarką, prašymų formos bei nuorodos į aktualius teisės aktus.

    Svarbu pažymėti, kad kai kurių NŽT dokumentų išdavimas yra mokamas ir informacija dėl valstybės rinkliavų mokėjimo yra skelbiama skyrelyje „Valstybės rinkliava“.

   Kilus neaiškumų, NŽT darbuotojai visada pasirengę Jums padėti konsultuodami telefonu 8 706 86 666 ar 8 706 85 087, arba el. paštu nzt@nzt.lt. Taip pat savo klausimą galite pateikti NŽT interneto svetainės www.nzt.lt skiltyje „Klausimai ir atsakymai“.

     Būkite ir išlikite sveiki!