A. Gedvilienė dėl Ž. Pinskuvienės dukros sėkmės Širvintų viešuosiuose pirkimuose kreipėsi į VPT

Pranešimas žiniasklaidai

2020 m. balandžio 21 d.

     Dėl galimo konkurencijos ribojimo organizuojant viešuosius pirkimus Širvintų rajono savivaldybėje, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Seimo antikorupcijos komisijos narė Aistė Gedvilienė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT).

   Seimo narė prašo VPT įvertinti, ar organizuodama viešąjį pirkimą neskelbiamų derybų būdu informacinės medžiagos, skelbimų spausdinimo vietinėje spaudoje paslaugoms pirkti, Širvintų savivaldybė nepažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo skaidrumo ir  sąžiningos konkurencijos principų.  Savivaldybės skelbto konkurso sąlygas atitiko vienintelė įmonė – UAB „Danielita“, kurios akcininkė yra Širvintų rajono merės Živilės Pinskuvienės dukra. Su šia įmone 2020 m. kovo 6 d. ir buvo sudaryta sutartis. „Danielita“ leidžia laikraštį „Širvintų kraštas“, kuris išeina du kartus per savaitę.

   „Ypač nuvilia politikai, siekiantys gerovės sau ar savo artimiesiems ekstremalios situacijos metu. „Širvintų kraštas“ ir taip yra itin palankus merei Živilei Pinskuvienei, o taip pat uoliai nušviečia visą savivaldybės veiklą, todėl susidaro įspūdis, kad papildomas finansavimas iš savivaldybės biudžeto merės dukros vadovaujamam laikraščiui, tėra tik papildoma galimybė pasinaudoti dėl koronaviruso susidariusia nepaprastąja padėtimi ir skirti viešųjų pinigų dukters laikraščiui“, – sakė TS-LKD narė A. Gedvilienė.

    Pasak A. Gedvilienės,   minėto pirkimo techninėje specifikacijoje reikalaujama užtikrinti, kad laikraščio, kuriame savivaldybė pageidauja publikuoti informaciją, periodiškumas būtų ne mažesnis nei du kartus per savaitę.  Minėtas techninėje specifikacijoje nurodytas reikalavimas galimai yra nepagrįstas, neproporcingas pirkimo objektui ir dirbtinai riboja konkurenciją.

LR Seimo TS-LKD frakcijos

Viešųjų ryšių grupė

7 thoughts on “A. Gedvilienė dėl Ž. Pinskuvienės dukros sėkmės Širvintų viešuosiuose pirkimuose kreipėsi į VPT

  • 2020-04-27 at 09:39
    Permalink

    Mus (vagis) visada SODINDAVO:

    Senų senovėje – turgaus aikštėje ant kuolo
    Vėliau – į sunkiųjų darbų kalėjimą – katorgą
    Dar vėliaU – į kalėjimą
    Dabar – Į VALDŽIĄ

  • 2020-04-22 at 07:01
    Permalink

    Taigi jei milicininko keliukui jau antrą kartą skiriami pinigai, jedinskio seimo kambary gyvena jo sūnus, vedasi mergas pasidulkinti, jo gatvei irgi skirtas valstybės finansavimas (dar ten visokių faktų galima pririnkti) … Tai ką, galvojat, kad živilēs apetitas mažesnis?? Nu jau ne…

  • 2020-04-21 at 12:19
    Permalink

    širvintuk, ekonomika turi būti ekonomiška ir niekas čia ant tavo živiliuko nevaro, būk ramus

  • 2020-04-21 at 11:08
    Permalink

    Ko jus cia visi pykstat ant jos? Puosia miesta, viska grazina, rezultatu tokiu nebuvo niekados kai Jusu PAKALNIAI budavo, ka jie pridare gero? Sau hatas prisistate, patenkinti dabar? Paziurekit kiek zmoniu atvaziuoja paziuret egles, o kaip Pakalnio egles baisios kampe numestos stovedavo visus baidydavo, 10 metu ta pacia egle state. Zivile progresuoja, viska daro gerai, man patinka, nesuprantu ko jus ant jos varot. Jei patinka kad aplinka butu bomzynas tai susigrazinkit savo pakalnius ir sedekit laimingi

  • 2020-04-20 at 20:16
    Permalink

    Gerai, kad tokie faktai viešinami, bet tai tik smulkmena, tai niekingai maža suma, palyginus su tuo kas vyksta mūsų Savivaldybėje nuo 2015 metų. Per tuos metus įsisavinant Europos Sąjungos ir Valstybės biudžeto pinigus per Savivaldybę „prasisuko“ virš 15 milijonų eurų. Visi pagrindiniai pirkimai atlikti su projektavimo paslauga. Tai pats neefektyviausias, neracionaliausias pirkimo būdas, padidinantis pirkimo vertę iki 20 procentų. Aš nežinau, esu įsitikinęs, kad tokios kitos savivaldybės Lietuvoje nėra, kuri šitaip panaudotų skirtus pinigus. Toliau būtų galima vardinti ir vardinti, kaip Savivaldybė baseiną ir tiltą statė, kelius tiesė, socialinį būstą Širvintose rentė ir Šešuolėliuose remontavo ir t.t. Čia taip pat sumušti visi švaistymo rekordai, kurių Lietuvoje artimiausią dešimtmetį vargu ar kam pavyks pakartoti. Viešųjų pirkimų tarnybos patikros Savivaldybei, kaip vanduo nuo žąsies, kiek patikrino – tiek rado, bet baudas sumoka ne Savivaldybės valdžia, o visi mokesčių mokėtojai. O nuo „nuomilžio“ baudos neskaičiuojamos. Taigi, tokia tvarka, tokie ir pirkimai ir jokios asmeninės atsakomybės.

  • 2020-04-20 at 19:59
    Permalink

    Viskas kas turi pradžia, turi turėti ir pabaiga.Širvintų sav. valdant šioms moterims turėjo ne vieną teismo sprendimą savo nenaudai ir tai finansiškai kentėjo rajono biudžetas, tai mūsų visų rajono gyventojų pinigai.Kaip asmeniškai paveikė šias personas, o gi niekaip. Reitingus augina iš biudžeto ir pašvilpkit kam nepatinka. Jeigu šie sprendimai bus neteisėti bus teismų maratonas ir galu gale vėl iš biudžeto. KOL NEBUS ASMENINĖS ATSAKOMYBĖS TOKIEMS VADUKAMS ,NIEKAS IR NEPASIKEIS.

  • 2020-04-20 at 11:57
    Permalink

    Daugumos valdininku pirstai uzlenkti i save, tai neisimtis ir Pinskai. Pvz. kas zinote kur Sirvintose zydi Sakuros, jei nezinote, tai as jums pasakysiu, o gi prie busimos Bandelines kur stovi reklaminis stendas Vilniaus g. O kam priklauso senas pastatas ir gi nezinote, tai pasidomekite ir suzinosite kam grazinama aplinka ir sodinami prabangus medziai

Comments are closed.