Didvyriškas širvintiškio apsaugos darbuotojo poelgis padėjo išgelbėti žmonių gyvybes ir turtą

    Šiandien rytą sostinės Žemaitės gatvėje esančio daugiabučio gyventojai ramiai sau leido laiką, net neįtardami, kad atvira liepsna dega jų balkonas. Liepsnas kitoje gatvės pusėje pirmasis pastebėjo prekybos centro apsaugos darbuotojas Mantas Denisovas. Jis iškart paskambino skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 ir, pasičiupęs prekybos centro gesintuvą, nulėkė per gatvę. Laiptine bėgdamas į penktąjį aukštą, kuriame kilo gaisras, Mantas dar įspėjo kaimynus evakuotis.

   „Užlipęs į penktąjį aukštą, paskambinau ir smarkiai pabeldžiau į duris. Kai šeimininkai jas atidarė, pasakiau, kad dega jų balkonas, nes jie dar nežinojo. Atsargiai pravėręs balkono duris, kad liepsnos nepersimestų į kambarį, pradėjau ugnį gesinti gesintuvu. Jam pasibaigus, gaisrą toliau gesinau vandeniu, kurį nešiojau iš vonios. Visa tai užtruko 4 minutes, o tada jau atvyko ir ugniagesiai. Jie pakilo iki balkono, užpylė dar rūkstančius daiktus, kai ką išmetė, apžiūrėjo ketvirtojo aukšto balkoną, į kurį krito liepsnos, ir stogą,“ – pasakojo Mantas.

   Širvintiškis M. Denisovas teigė, jog šioje situacijoje padarė, ką galėjo. „Aš esu Lietuvos pilietis, tarnavau kariuomenėje, be to, mokydamasis mokykloje priklausiau Lietuvos šaulių sąjungai, ten buvo ir ugniagesių būrelis. Tad gelbėti žmogaus gyvybę man yra labai svarbu, tuo labiau, jog sužinojau, kad tame bute buvo žmonių. Gal ir ne kiekvienas pilietis tai padarytų, bet tikiu, kad jeigu man kada prireiks pagalbos, ir man žmonės padės. O apie ugniagesių darbą irgi šiek tiek žinau, nes mano kaimynas yra ugniagesys gelbėtojas,“ – sakė jis.

    Už šį didvyrišką poelgį Mantui padėkojo Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos pamainos vadas Jonas Barsulis, su ugniagesiais gelbėtojais atvykęs gesinti gaisro, ir buto šeimininkai.

Parengė Neringa Tuškevičienė

 

 

 

 

One thought on “Didvyriškas širvintiškio apsaugos darbuotojo poelgis padėjo išgelbėti žmonių gyvybes ir turtą

  • 2020-04-22 at 10:35
    Permalink

    Šaunuolis Mantas, pagirtinas poelgis.

Comments are closed.