Pasinaudojusi Širvintų raj. VVG srategijos lėšų parama bendruomenė kuria naujas darbo vietas

PASINAUDOJUSI ŠIRVINTŲ RAJONO VIETOS VEIKLOS GRUPĖS STRATEGIJOS LĖŠŲ PARAMA BENDRUOMENĖ KURIA NAUJAS DARBO VIETAS

   Kas gali labiau įkvėpti veiklai, jeigu ne gerieji pavyzdžiai? Džiaugiamės pasiekimais ir darbais, bei įgyvendinamais Širvintų rajono vietos veiklos grupės (toliau – VVG) projektais, vykdomais pagal Kaimo plėtros programos priemonę „LEADER“.

   Pristatome dar vieną puikų projekto pavyzdį, pateikto priemonei „NVO (nevyriausybinių organizacijų) ir privataus verslo iniciatyvų kūrimosi skatinimas“.

   Kvietimui Nr. 4 buvo pateiktas projektas „Bendruomenės „Vienkiemis“ siuvimo veiklos pradžia“. Projekto tikslas – išplėsti visuomeninės organizacijos (toliau – VO) bendruomenės „Vienkiemis“ veiklą, pradedant drabužių gamybos siuvimo paslaugų ir edukacijos verslą Širvintų r. VVG teritorijoje esančiose bendruomenės patalpose.

  Juodiškių kaime veikianti VO bendruomenė „Vienkiemis“, įgyvendinusi projektą siūlo drabužių (išskyrus kailinius drabužius) siuvimo, kitų asmeninių ir namų ūkio reikmenų taisymo, edukacinės veiklos paslaugas. Bendruomenė racionaliai planuodama išlaidas projektui, palyginus su maža 6 126,00 Eur paramos suma, įsigijo siuvimo įrangos komplektą: dvi greitaeiges 1-os adatos šaudyklinio dygsnio siuvimo mašinas, 4-ių ir 5-ių siūlų greitaeigius overlokus, lyginimo stalą su integruotu garo generatoriumi ir lyginimo alkūne, 3-jų adatų 5 siūlų greitaeigę plokščiasiūlę siuvimo mašiną,  sukirpimo stalą,  siuvimo-siuvinėjimo mašiną.

    VO bendruomenė „Vienkiemis sukūrė naują darbo vietą, taip prisidėdama prie Širvintų rajono ekonominio gyvybingumo kaimo vietovėse skatinimo.

   Tikimės, kad atsižvelgiant į patvirtintą LR Vyriausybės Nacionalinę pažangos programą   NVO, bendruomenės ir privatus sektorius taip galės prisidėti prie Savivaldybių administruojamų viešųjų paslaugų išplėtimo teikimo.

   Planuojantiems steigti ar plėsti savo verslą kaimo vietovėse, informuojame, kad šiuo metu paskelbtas dar vienas  Kvietimas  Nr. 7 teikti vietos projektus. Paraiškos  renkamos nuo 2020 m. kovo 23 d. iki 2020 m. gegužės 22 d. 15.45 val.

  Širvintų r. VVG skelbdama kvietimus teikti paraiškas pagal remiamas atskiras veiklas finansavimo sąlygų apraše nurodo, kad projektų pareiškėjai gali būti ne tik veikiančios įmonės, nevyriausybinės organizacijos, mažosios bendrijos, bet ir savo verslo idėjai paraiškas teikiantys Širvintų rajone kaimiškoje vietovėje nuolatinę gyvenamąją vietą deklaruojantys fiziniai asmenys, vyresni nei 18 metų (įskaitant ūkininkus).

   Kvietimo dokumentai pateikiami skiltyje Pareiškėjams: http://www.sirvintuvvg.lt/projektu-pareiskejams/kvietimai/.

    ŽINIAI: Karantino laikotarpiu informacija apie kvietimą teikti vietos projektus ir vietos projektų įgyvendinimą teikiama darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 17.00 val. nuotoliniu būdu, el. p.: sirvintuvvg@gmail.com ir telefonais: 8 609 93838, 8 684 58409.