Dėl artėjančio ilgojo savaitgalio ir Motinos dienos

    Premjeras Saulius Skvernelis savo facebook paskyroje teigia: šįkart kažkokių griežtų ribojimų, kokie buvo per Šv. Velykas, nebus. Aišku, policija bei kitos struktūros savo darbą dirbs – ir aktyviai. Bus kontroliuojami asmenys, kuriems privalu laikytis saviizoliacijos, bus stebima, kaip kiti žmonės laikosi karantino režimo bei sąlygų.

    Rekomendacijos lieka tos pačios. Jei galite nekeliauti – geriau to ir nedarykite. Jei galite nebendrauti su artimaisiais, ypač esančiais rizikos grupėje – to ir nedarykite. Karantinas nėra atšauktas, situacija vis dar reikalauja atsargumo priemonių. Turime saugoti save bei kitus.

   Jei kas norės važiuoti pas mamas – jų niekas nesulaikys. Visgi, kaip daug kartų jau sakiau, aš tikiu mūsų žmonių sąmoningumu ir atsakingumu. Taip, pasitaiko išimčių, neatsakingų ar net piktybinių piliečių, tačiau didžioji dauguma mūsų – ne tokie. O už neatsakingumą, tik primenu, policija ir kitos institucijos baudžia. Ir daro tai praktiškai kasdien.

   Aplankyti kapines ilgojo savaitgalio metu irgi bus galima. Tačiau galioja tas pats prašymas: laikantis būtinų saugumo reikalavimų. Svarbiausia, kad nebūtų masinio antplūdžio.

   Galiausiai dėl karantino, kuris galioja iki gegužės 11 dienos. Kol kas anksti sakyti, ar jis bus pratęstas, ar ne. Viską lems epidemiologinė situacija. Gali būti, kad karantinas nebebus tęsiamas, tačiau tam tikri apribojimai išliks.

    Kaip sako medikai – ko gero, mums dar tikrai ilgą laiką teks gyventi su tam tikrais apribojimais bei laikantis tam tikrų apsaugos priemonių.