Širvintų rajono socialinių darbuotojų premijoms skirta 21 060 eurų

  Savivaldybėms paskirstytos lėšos socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų premijoms

   Savivaldybėms paskirstyta 2,9 mln. eurų, kuriuos Vyriausybė skyrė savivaldybių pavaldumo socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų premijoms už ypač svarbių užduočių vykdymą ekstremaliosios situacijos ir karantino laikotarpiu.

   Vienkartinės premijos taip pat bus išmokėtos valstybės pavaldumo socialinės globos įstaigų, Lietuvių gestų kalbos vertimo centro ir Pabėgėlių priėmimo centro darbuotojams – šiam tikslui skirta 1,1 mln. eurų.

   Remiantis Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatymu, biudžetinių įstaigų darbuotojams galima skirti premijas už ypač svarbias užduotis – premijos dydis gali prilygti vienam pareiginės algos pastoviosios dalies dydžiui.

   Socialinių paslaugų srityje dirba socialiniai darbuotojai, socialinių darbuotojų padėjėjai, lankomosios priežiūros specialistai, atvejo vadybininkai, asmeniniai asistentai neįgaliesiems, gestų kalbos vertėjai.

   Premijas pasiūlyta išmokėti ir socialinių paslaugų įstaigose dirbantiems sveikatos priežiūros specialistams, psichologams ir kitiems darbuotojams, kurie šiuo sudėtingu laikotarpiu teikia gyvybiškai svarbias paslaugas asmenims namuose, socialinių paslaugų įstaigose, organizuoja ir koordinuoja šį darbą. Skiriant premijas, siūloma savivaldybėms kartu su socialinių paslaugų įstaigų vadovais įvertinti darbuotojų atliekamų funkcijų pobūdį, sudėtingumą, atsakomybės lygį karantino laikotarpiu.

   Paslaugos karantino laikotarpiu yra teikiamos senyvo amžiaus asmenims ir asmenims su negalia socialinės globos įstaigose. Specialiai sudarytose grupėse dienos centruose yra užtikrinama socialinė globa ir priežiūra, asmenų namuose suteikiama integrali pagalba bei pagalba į namus: tai yra, aprūpinimas maistu, medikamentais, būtinosios pagalbos organizavimas.

   Taip pat organizuojama pagalba žmonėms, gyvenantiems savarankiško gyvenimo namuose, užtikrinama socialinė priežiūra nakvynės namuose, krizių centruose, lankomos ypatingą socialinę riziką patiriančios šeimos, teikiama socialinė globa vaikams, o asmenims su negalia – asmeninio asistento paslaugos.

    Lietuvoje iš viso yra apie 9,6 tūkst. socialinių paslaugų srities darbuotojų, dirbančių valstybės ir savivaldybių socialinių paslaugų įstaigose.

 

4 thoughts on “Širvintų rajono socialinių darbuotojų premijoms skirta 21 060 eurų

  • 2020-04-30 at 00:04
    Permalink

    21060:49=429,79. Geros premijos. Ir aš norėčiau

  • 2020-04-29 at 21:29
    Permalink

    Pagal Širvintų rajono savivaldybės 2019 m. Socialinių paslaugų planą, 9 lentelėje įrašyta 24 socialiniai darbuotojai ir 25 socialinių darbuotojų padėjėjai. Manau, kad premijos bus tikrai visiems nemažos pagal skirtą sumą.

  • 2020-04-29 at 11:46
    Permalink

    Nemažai darbo turi ir socialinių įstaigų vadovai, įdomu ar jiems priklauso premija?

  • 2020-04-29 at 09:02
    Permalink

    “Skiriant premijas, siūloma savivaldybėms kartu su socialinių paslaugų įstaigų vadovais įvertinti darbuotojų atliekamų funkcijų pobūdį, sudėtingumą, atsakomybės lygį karantino laikotarpiu.” Įtariu, kad po tokio “įvertinimo” didžiausias premijas gaus lojaliausi skaidriausiajai

Comments are closed.