Pranešimas apie 7-ą registruotą COVID-19 atvejį Širvintų rajone. Pacientas mirė

   Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pranešimas apie 7 registruotą COVID-19 atvejį Širvintų rajone.
Padėtis pavojinga. Atvejis nustatytas garbaus amžiaus pacientui iš privačių Širvintų parapijos globos namų. Liga nustatyta pacientą dėl simptomų nuvežus į Vilniaus gydymo įstaigą.
Gavus šį pranešimą, nedelsiant susisiekta su Parapijos globos namų valdytoju. Visi veiksmai yra derinami su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru.
Įstaigoje dirba 32 darbuotojų, o gyvena 51 asmuo.
Šiandien pagal sudarytą grafiką yra testuojami visi darbuotojai. UAB „Širvintų šiluma“ specialistai nusiųsti dezinfekuoti įstaigos teritoriją.
Siekiant išvengti papildomų kontaktų, Savivaldybė Parapijos globos namų kieme įrengė laikiną punktą, kuriame tepinėliai bus atlikti šiuo metu nedirbančiam įstaigos personalui. Savivaldybė skyrus specialų transportą, atlikti testai nedelsiant bus nuvežti tyrimams į laboratoriją.
Operacijų centro sprendimu, įstaiga yra izoliuota. Patalpų palikti iki kol bus gauti testų rezultatai negalės šiuo metu ten dirbantis personalas. Šiuo metu nedirbantis personalas privalės saviizoliuotis savarankiškai, vengdamas bet kokių kontaktų tiek su artimaisiais, tiek su kitais asmenimis.
Parapijos globos namams Savivaldybė skyrė papildomų apsaugos priemonių: respiratorių FFP2, vienkartinių kostiumų, prijuosčių, kepuraičių, antbačių, apsauginių akinių.
Operatyviai susisiekus su laboratorija, gauta ir papildomų testų, kurie artimiausiu metu bus atlikti visiems globos namų gyventojams.
Ši žinia dar kartą parodo, kad atsipalaiduoti negalime. COVID-19 yra klastingas virusas ir gali užklupti bet kada. Ypač dabar, artėjant Motinos dienai, kiekvienas pagalvokite apie savo artimuosius, šeimas ir neskubėkite džiaugtis karantino apribojimų sušvelninimu.

  (PAPILDYTA 2020-04-29 d. 13.16 val.) Neramią žinią apie 7-ąjį COVID-19 atvejį mūsų rajone seka liūdna žinia.
Ką tik gautas pranešimas apie tai, kad Širvintų parapijos globos namų gyventojo gyvybė užgeso Vilniaus „Santaros“ klinikose. Nuoširdi užuojauta artimiesiems.

   (PAPILDYTA 2020-04-29 d. 19.17 val.) 1930 metais gimusi moteris iš Širvintų parapijos globos namų, suprastėjus sveikatos būklei, buvo pervežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, kur jai nustatytas koronavirusas. Tačiau pranešama, kad mirties priežastis nustatyta kita – ji turėjo ūmių žarnyno problemų.  


Saugokite vieni kitus!

4 thoughts on “ Pranešimas apie 7-ą registruotą COVID-19 atvejį Širvintų rajone. Pacientas mirė

  • 2020-04-29 at 19:28
    Permalink

    Ar ne per daug darbuotojų, senelių tai mažoka.

  • 2020-04-29 at 19:16
    Permalink

    Per TV3 žinias parodė, kaip atvežė dėžę su mėginiais prie globos namų. Vairuotojas be pirštinių, kaukė tik ant burnos uždėta. O ant nosies – nereikia? Kur atsakingumas to žmogaus? Saugotis ir saugoti turime visi.

  • 2020-04-29 at 16:16
    Permalink

    Mirė ne nuo civid19

  • 2020-04-29 at 13:43
    Permalink

    Per daug atsipalaidavę globos namų darbuotojai visur šlaistosi.

Comments are closed.