Knyga su skirtuku

    Šiltas, saulėtas liepos mėnuo vaikus kviečia mesti kompiuterius, planšetes, telefonus ir bėgti į lauką, susitikti su draugais, maudytis, važinėtis dviračiais ir paspirtukais. Sėdėti namuose nesinori. Skaityti irgi nesinori. Kaip vaikus sudominti skaityti? Galima sugalvoti daug įvairių būdų. Vieną tokį būdą pasiūlė Bagaslaviškio bibliotekos vedėja Rima Žilinskienė.

    Liepos 16 dieną Bagaslaviškio bibliotekoje vyko edukacinė popietė „Skirtukas knygai“, kurioje dalyvavo ir Bagaslaviškio dienos centro vaikai. Bibliotekininkė trumpai papasakojo apie knygų skirtukų istoriją. Skirtukai gali būti visokie: piešti, marginti, spalvinti, siuvinėti, karpyti, lankstyti,  su kutuku, kad nepasimestų, be kutuko, iš popieriaus, kartono… Visų dalyvių akys nukrypo į medžiagas, gulinčias ant stalo ir kiekvienas mintyse rinkosi sau įdomias. Darbas prasidėjo. Skirtukų gamyba įtraukė visus: ir savo skirtukas gražus, ir draugo įdomus, o kaimyno koks nuostabus. Štai jau pagaminta daug įvairiausių skirtukų, o norisi dar ir daugiau. Bet laikas bėga – laukia dar daug kitokių užsiėmimų. Pagaminę skirtukus, einame gerti arbatą. Prie vaišių stalo skaitome pasaką. Paskaityti tenka visiems – ir vaikams ir suaugusiems. Po vaišių laukia dar vienas darbas  – „gydome knygeles“. Bagaslaviškio bibliotekoje  jau „išgydyta‘, bei prikelta naujam gyvenimui nemažai knygų.  Po įdomių darbu vaikų laukė įvairūs žaidimai.

   Popietė buvo labai įdomi ir turininga.

     Norime padėkoti Bagaslaviškio vaikų dienos centro savanorei Jolantai Stankevičienei, kuri visada padeda vaikams ir šioje popietė irgi buvo su vaikais. Didelis ačiū Bagaslaviškio bibliotekos vedėjai Rimai Žilinskienei už bendradarbiavimą ir įdomų renginį.

Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija