Šiaulių kaimo bendruomenė dovanojo kraujo

Paskutinę liepos dieną Šiaulių kaimo bendruomenė nuveikė ypatingai gerą darbą – dovanodami savo kraują suteikė viltį.

   Šiaulių kaimo bendruomenė, Nacionalinis kraujo centras ir Širvintų rajono kultūros centro Šiaulių kaimo filialas organizavo neatlygintiną kraujo donorystės akciją. Labai džiugu, kad prisijungė ir Širvintų rajono policijos komisariatas.

   Šiuo sunkiuoju laikotarpiu labai trūksta kraujo. Organizatoriai labai džiaugiasi gausiai susirinkusiais neabejingais kraujo donorais ir nuoširdžiai dėkoja. Akcijoje dalyvavo 25 donorai, 21 iš jų galėjo duoti kraujo. Net 4 kraujo donorai nepabūgo kraujo duoti pirmą kartą. Kraujo donorai atvyko ne tik iš Šiaulių kaimo, bet ir aplinkinių vietovių, Paspėrių, Bartkuškio, Jauniūnų, Miegučių kaimų, Širvintų, net ir Giedraičių. Labai nuostabu, kad donorai dalyvavo net šeimomis.

  Nacionalinis kraujo centras džiaugėsi, kad kraujo grupės buvo labai įvairios ir sulaukė kraujo donorų su retomis kraujo grupėmis. Kol donorai davė kraujo, Širvintų policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ginta Čepienė šiltai ir draugiškai bendravo su atvykusiais, priminė apie turto, savisaugos būdus, paragino netoleruoti smurto artimoje aplinkoje, padovanojo atšvaitus ir akcentavo, kad tai, kaip ir dovanojamas kraujas, gali išgelbėti gyvybę.

    Kol tėveliai dovanojo kraujo vaikučiai smagiai leido laiką su policijos bičiuliu Amsiumi, kuris teikė ne tik daug džiaugsmo vaikučiams, bet ir jų tėveliams ir pelyte Mine. Akcijos iniciatorė ir benduromenės pirmininkė Ieva Pumputienė: “Noriu tarti patį nuoširdžiausią ačiū kiekvienam iš dalyvavųsių donorų. Šiuo sunkiuoju laiku kiekvienas donoras mums yra labai svarbus. Kraujo labai trūksta. Vieno donoro kraujas gali padėti net 3 ligoniams arba net išgelbėti gyvybes. Jūs darote stebuklus! Nei vienas nežinome kada patys atsidursime tokioje situacijoje, kad mums ar mūsų artimiesiems gali pritrūkti kraujo, todėl labai ačiū visiems kurie neliko abejingi ir prisijungė prie akcijos. Ačiū už bendradarbiavimą Nacionalinio kraujo centro komandai, Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnams, Širvintų rajono policijos rėmėjai Gabrielei ir Širvintų policijos jaunajai rėmėjai Austėjai. Labai linkiu visiems ir toliau išlikti tokiems kilniems ir sveikiems.”

Šiaulių kaimo bendruomenės informacija

One thought on “Šiaulių kaimo bendruomenė dovanojo kraujo

  • 2020-08-02 at 12:05
    Permalink

    Nuveiktas kilnus darbas! AČIŪ

Comments are closed.