Musninkuose ir Kernavėje tarnystę pradėjo kunigas Marius Talutis

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/Nuotraukos autorės /

   Kur avys – ten ganytojai. Toks buvo palaimintojo Teofiliaus Matulionio credo. Šiandien Musninkų ir Kernavės parapijose tarnystę pradėjo kunigas Marius Talutis, kuris paskirtas šio palaimintojo bylos postuliatoriumi.

   Popiežius Pranciškus būdamas Lietuvoje ir kalbėdamas kunigams ir vienuoliams ragino juos būti išeinančių bažnyčia, kuri pasiektų net tuos, kurie nutolę nuo tikėjimo. Prisistatydamas naujasis klebonas taip pat minėjo, kad jo tikslas su visais susitikti danguje. Tikimasi, kad naujai paskirtasis Marius Talutis ves savo bendruomenę į bažnyčią, kurioje visiems yra vietos ir kuri visada atvira kiekvienam.

   Pirmųjų Šv.Mišių metu parapijiečius maloniai nustebino klebono papildyti prašymai. Tarp jų, prašymas, kad Musninkuose gimtų daugiau vaikų, kad abiturientai nesuklystų pasirinkdami savo ateities kelią ir liktų Lietuvoje.

   Skaitydamas skelbimus ir paskelbęs apie planuojamas mišias už mirusiąją, klebonas pajuokavo, kad melstis už mirusiuosius būtina, nes kitaip jie sapnuojasi. Per bažnyčią nuvilnijo juoko banga.

  Naujasis klebonas Marius gražiai pasakojo, kaip jam teko padėti klebonams. Štai kartą Žiežmariuose, pasak klebono, jis, tuomet tik eilinis kunigas, gulintis ir girdintis, kaip klebonas R.Puzonas šienauja. Tuomet jis pagalvojęs, kad gera būti paprastu kunigu ir nesirūpinti viskuo. Tačiau štai, visai neužilgo jis paskirtas į Musninkus ir turės pats nešti klebono kryželį.

   Labai gražiai klebonas kalbėjo apie paskyrimą. Jis suprantąs, kad parapijiečiai ilgisi senojo klebono. Ir žino, kad nei parapijiečiai, nei jis neprašė tokio paskyrimo. Todėl savo paskyrimą sulygino su santuoka praeityje. Kai tėvai nuspręsdavo, o jaunieji tuokdavosi dažnai pirmą kartą vienas kitą matydami. Tačiau ir vaikus gimdė, ir gražiai kartu senatvės sulaukdavo. „O juk kartais tuokiamasi iš didelės meilės, bet neužilgo vienas kito net matyti nenori…“ – juokavo klebonas Marius.

   Štai taip su rimtimi mišių metu ir pajuokavimais vėliau prasidėjo nauja klebono Mariaus Talučio tarnystė Musninkuose. Smagu bažnyčioje girdėti juoką. Ir nieko nuostabaus, juk bažnyčia ir tikėjimas turi teikti džiaugsmą.

    Parapijiečiai, nuoširdžiai sutikę ir pasveikinę naująjį kleboną, jam linkėjo: „Ganytojau, Tu pašauk ir mes ateisime…“

 

 

One thought on “Musninkuose ir Kernavėje tarnystę pradėjo kunigas Marius Talutis

  • 2020-08-04 at 17:00
    Permalink

    Pasisekė jums su kunigu

Comments are closed.