Geriausią rezultatą egzaminuose parodžiusi Audronė: kiekvienam iš mūsų reikia atrasti sau tinkamą būdą mokytis

Audronės Markūnaitės lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos žinios įvertintos šimtukais

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

     Jau rašėme apie rajono abiturientų rezultatus laikant brandos egzaminus. Penkių mūsų rajono abiturientų pastangos davė aukščiausius rezultatus – jie surinko net šešis šimtukus. Abiturientų gauti šimtukai, tai akivaizdus įrodymas apie nuoseklaus, ilgo, įtempto bei itin kruopštaus darbo rezultatą.

   Visoje Lietuvoje šiemet net 258 abiturientų žinios įvertintos dviem šimtukais. Vieną du šimtukus gavusią abiturientę turi ir Širvintų rajonas. Tai Širvintų Lauryno Stuokos Gucevičiaus gimnazijos abiturientė Audronė Markūnaitė (lietuvių kalbos ir literatūros VBE (mokytoja metodininkė Rasa Baranauskienė); užsienio kalbos (anglų) VBE (mokytoja metodininkė Ieva Vidauskienė)).

    Po ilgo įkalbinėjimo Audronė sutiko atsakyti į „Krašto žinių“ klausimus:

-Ko gero vienintelė rajone surinkote du šimtukus. Kaip jaučiatės? Ar tikėjotės tokių puikių rezultatų?

-Spėjau, kad surinksiu tik vieną – anglų kalbos – šimtuką, kadangi mokytis šio dalyko man buvo lengviausia. Labai gero lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rezultato tikrai nesitikėjau.

-Nuotolinis mokymas(is) padėjo ar pakenkė Jūsų mokymosi rezultatams? Kuo?

-Nuotolinis mokymasis nepadarė didelės įtakos mano mokymosi rezultatams, bet lankyti nuotolines pamokas man patiko – pamokos vyko greitai, medžiaga buvo išdėstoma trumpai ir aiškiai, be smulkmenų. Kartais pritrūkdavo papildomos informacijos, tačiau ją bet kada galima rasti internete.

-Geras mokymasis. Nuo ko jis priklauso?

-Vieni mokosi gerai be jokių pastangų, o kitiems reikia įdėti daugiau darbo, norint gauti tuos pačius rezultatus. Mokymasis priklauso nuo įgimtų bei įgytų protinių gabumų, mokymosi stiliaus. Kiekvienam iš mūsų reikia atrasti sau tinkamą būdą mokytis.

-Audrone, ar yra žmonių, kuriems norėtumėt padėkoti už savo pasiekimus?

-Visų pirma, norėčiau padėkoti savo tėvams už rūpestį, palaikymą, skatinimą tobulėti. Noriu padėkoti ,,Atžalyno” progimnazijos mokytojai Virginijai Burlėgaitei. Taip pat dėkoju Širvintų Lauryno Stuokos Gucevičiaus gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai Rasai Baranauskienei, kuri ne tik sudomino mokomu dalyku, bet ir priminė, kaip svarbu plėsti savo akiratį, turtinti dvasinį pasaulį. Dėkoju ir anglų kalbos mokytojai Ievai Vidauskienei už itin malonų bendravimą, pagalbą ir nenuobodžias pamokas.

-Baigėsi dvylikos metų mokymosi etapas. Kokius įspūdžius išsinešate iš mokyklos?

-Per šiuos dvylika metų įgijau ne tik žinių, bet ir gyvenimiškos patirties, įspūdžių.

-Dabar jaunimas skuba kelti sparnus ir studijuoti užsienyje. Ką apie emigraciją manote Jūs?

-Manau, jog žmonės turėtų likti savo šalyje ir gerinti padėtį joje, kad bent ateities kartoms gyventi būtų lengviau. Deja, eiliniam žmogui Lietuvoje ką nors pakeisti šiuo metu yra sudėtinga, todėl nenuostabu, kad daugelis išvyksta į svečias šalis tikėdamiesi geresnių gyvenimo sąlygų. Išvykti studijuoti ir tobulinti savo žinias užsienyje naudinga, bet gyvenimą derėtų kurti Lietuvoje.

-Kokį savo ateities kelią matote? Kokios srities studijas ketinate rinktis?

-Didelių planų neturiu. Juk niekados nežinai, kaip gali pasisukti gyvenimas. Šiuo metu tikiuosi įgyti išsilavinimą mėgiamoje srityje ir, baigus mokslus, rasti darbą, kuriame dirbti nebūtų kančia. Mane domina kelios skirtingos studijų kryptys: informatikos, inžinerijos, sveikatos bei humanitariniai mokslai. Įdomu, į kurią iš jų įstosiu.

-Ko palinkėtumėte būsimiems abiturientams?

-Linkiu pasitikėti savimi, pernelyg nesureikšminti brandos egzaminų ir mažiau klausytis aplinkinių bauginimų apie juos. Tai – tik mažas gyvenimo etapas. Aišku, svarbu stengtis ir mokytis, kad rezultatai būtų kuo geresni.

4 thoughts on “Geriausią rezultatą egzaminuose parodžiusi Audronė: kiekvienam iš mūsų reikia atrasti sau tinkamą būdą mokytis

  • 2020-08-09 at 19:28
    Permalink

    Šaunuolė mergaitė

  • 2020-08-09 at 11:41
    Permalink

    Sako nebūna kad ir graži ir protinga, akivaizdu kad būna. Šaunuolė, sėkmės stojant.

  • 2020-08-08 at 20:35
    Permalink

    Gražiai išauklėta jauna mergina. Tėveliams padėkojo ir mokytojams. Šaunuolė

  • 2020-08-08 at 14:23
    Permalink

    Šaunuolė, tyli, rami, tikslo siekianti mergina.

Comments are closed.