Savanorystei amžius ne riba! VšĮ „Ne imti, bet duoti“ kviečia prisijungti prie „54+“ projekto!

    VšĮ „Ne imti, bet duoti“ – tai nuo 2005 m. savanorišką veiklą organizuojanti organizacija, kviečianti  studentus, moksleivius bei vyresnio amžiaus žmones visa širdimi įsitraukti į socialinę veiklą.

     Nuo 2020 m. pavasario pradėjome įgyvendinti projektą „Už kokybišką vyresnio amžiaus žmonių savanorystę“. Remiantis demografiniais duomenimis, pastebėjome, kad mažėjant bendram gyventojų skaičiui, didėja vyresnio amžiaus asmenų dalis. Senėjant darbo jėgai mažėja galimybės išlaikyti socialinės apsaugos, sveikatos ir švietimo sistemų tvarumą dėl vyresnio amžiaus asmenims teikiamų socialinių, sveikatos priežiūros ir kitų paslaugų poreikio didėjimo. Svarbu aktyviai dirbti, saugant ir stiprinant pagyvenusių žmonių fizinę ir psichinę sveikatą, todėl tikslinga įgyvendinti priemones, padedančias didinti vyresnio amžiaus asmenų savivertę, atkurti ir palaikyti socialinius jų ryšius. Vyresnio amžiaus žmonių gyvenimo kokybės tyrimai rodo, kad užsiimant mėgstama veikla lengviau įveikiamas vienišumo jausmas, kuris yra dažna senyvų žmonių problema mūsų šalyje. Taip pat mėgstama veikla praplečia akiratį, suteikia galimybę ne tik padirbėti, bet ir plėtoti socialinius ryšius. Tačiau pastebima, kad Lietuvoje labai trūksta tiek informacijos apie savanorystės galimybes, tiek kokybiško proceso: vyresnių asmenų paruošimo savanorystei, motyvavimo bei palaikymo proceso metu, įsivertinimo. Todėl pagrindinis mūsų tikslas į savanoriškas veiklas įtraukti vyresnio amžiaus žmones (nuo 55 iki 64 m.) suteikiant jiems naujų įgūdžių, kurie padidintų galimybę grįžti į darbo rinką arba padėtų pakeisti darbo pobūdį.

     Projekto įgyvendinimo metu užtikrinama savanoriškos veiklos kokybė: rengiame konsultacijas, seminarus, individualius pokalbius, refleksijas. Taip pat siūlome įgyti naujų žinių bendrųjų gebėjimų mokymuose: anglų kalbos, skaitmeninio raštingumo, verslumo, mokymosi mokytis.

     Kviečiame visus vyresnio amžiaus žmones prisijungti prie VšĮ „Ne imti, bet duoti“ vykdomo projekto „Už kokybišką vyresnio amžiaus žmonių savanorystę“.

    Laukiame Jūsų atvirų durų renginyje, kuris vyks 2020.09.18 Corner Hotel viešbutyje.

    Būtina išankstinė registracija: https://forms.gle/Ry7xQyiVyhmwpPEp8