Avižonių kaimo bendruomenės pirmininku tapo Vidmantas Mateika

Žodį taria naujasis bendruomenės pirmininkas Vidmantas Mateika

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

    Prieš šventę Avižonių kaimo bendruomenė rinkosi į ataskaitinį susirinkimą. Bendruomenė rinko ir naująjį pirmininką. Vienbalsiai juo tapo Vidmantas Mateika, kuris jau yra buvęs šios bendruomenės pirmininku net tris kadencijas. Bendruomenės dešimtmečio šventėje antrąją kadenciją baigianti pirmininkė Danguolė Lapinskienė įteikė naujajam pirmininkui Vidmantui Mateikai antspaudą. Pirmininkui sėkmės palinkėjo ir Širvintų seniūnijos seniūnė Rima Jasevičienė.

   Trumpai pakalbinome naująjį pirmininką:

-Ar tikėjotės vėl grįžti į pirmininko postą?

-Sprendimai nepriimami tą pačią dieną. Bendruomenė visada dairosi aplinkui dar prieš rinkimus. Esu sulaukęs tokio bendruomenės narių prašymo. O rinkimų dieną buvau pasiūlytas.

-Tapote bendruomenės pirmininku. Jums ši pozicija nėra nauja. Prieš tai esate net tris kadencijas vadovavęs bendruomenei. Kokius darbus pirmiausia ketinate atlikti?

-Niekur aš nuo bendruomenės pasitraukęs nebuvau. Visą tą laikotarpį ir nebūdamas pirmininku buvau aktyvus narys. Manau, svarbiausias tikslas – burti žmones. Kad jie į renginius ateitų ne tik dėl to, kad galėtų pasigirti nusifotografavę, o tam, kad mėgautųsi buvimu kartu. Bendruomenė gyvena jau dešimt metų, o žmonės vis dar užsidarę savo kiemuose, savo rūpesčiuose. Norėtųsi, kad pradžiai bent keturis kartus per metus bendruomenė susiburtų į bendrus renginius, kurių metu būtų ne tik linksminamasi, bet ir sprendžžiami bendri reikalai. O jų tikrai turime nemažai.

  Apie bendruomenės reikalus, dešimtmetį ir ateities planus kalbėsimės kitą kartą. Po trumpo pokalbio pirmininkas nuskubėjo kartu su Avižonių kapela koncertuoti.

 

 

One thought on “Avižonių kaimo bendruomenės pirmininku tapo Vidmantas Mateika

  • 2020-08-25 at 10:07
    Permalink

    Kantrybės, Vidmantai

Comments are closed.