Kaip pasiruošti namų remontui, kad nereikėtų jo daryti dar kartą

   Kiekvieno namo priežiūra yra svarbus įvykis, kurį reikia kruopščiai paruošti. Deja, šiame sunkiame procese kartais neišvengiama klaidų. Atrodo, kad daugelį defektų galima ištaisyti atliekant remonto procesą, tačiau kai kurios problemos paaiškės tik kelis mėnesius ar net metus, o norint jas pašalinti reikia daug energijos, laiko ir pinigų. Žinoma, remontą reikia atlikti, kad namuose būtų švaru ir jauku, tačiau būtina pasirinkti kokybiškas medžiagas, kad statybų ir remonto darbai išliktų kuo ilgiau matomi. 

  • Statyboms ir remontui reikia rinktis tinamas priemones, jei reikalingi medsraigčiai, juos reikia pirkti iš torx.lt.Medsraigčiai arba medvaržčiai – tai turbūt populiariausi tvirtinimo elementai, skirti įvairioms medinėms detalėms tvirtinti. 
  • Medsraigčiai TORX parduotuvėje parduodami itin gera kaina, o išsirinkti reikiamo tipo, ilgio ir storio medvaržčius čia galės kiekvienas. Medsraigčiai medienai – tai paprasčiausias ir patikimiausias tvirtinimo pasirinkimas. 
  • Priklausomai nuo to, kokio storio lentas ar kitas medines detales tvirtinsite, medsraigčiai būna skirtingų tipų, storių, taip pat svarbu pasirinkti ir tinkamo ilgio medsraigčius medienai. Tiesa, medsraigčiai gali tikti ne tik medžiui, bet ir nestoroms metalinėms konstrukcijoms tvirtinti (pvz., aliuminio profiliams), gipsui. 
  • Kiekvienu atveju verta įvertinti medžiagą, su kuria dirbate, ir pasirinkti tinkamiausią tvirtinimo elementą. Medsraigčių akcijos leis įsigyti reikiamų tvirtinimo elementų pigiau. Taip pat ten galite rasti daugybę kitų statyboms reikalingų priemonių, kaip įvorės internetu.

Dažniausiai pasitaikančios klaidos, kuomet įrengiami namai ar daromas remontas:

  1. Problemos su dušo kabina. Dušo kambarys tikrai nėra blogas dalykas. Be to, kai kuriais atvejais dušas tikrai yra vienintelis pasirinkimas. Bet jei turite gyvūnų ir auginate vaikus, rekomenduojama pasirinkti vonią. Taip – abu gali nusiprausti, bet tai nepatogu ir yra rizika užtvindyti visą kambarį. Daugelis žmonių skundžiasi, kad dušo kambarį reikia valyti viduje ir išorėje, jo vietos yra nedaug, o dažnai reikia taisyti, nebent perkate labai brangų variantą.Rinkdamiesi vonią atkreipkite dėmesį į jos formą. Idealiu atveju dugnas neturi eiti paraleliai grindims, viena vonios pusė turi būti pakrypusi į kanalizacijos vamzdžio pusę – tada vanduo natūraliai ištekės iš vonios, rečiau reikės ją šveisti.
  2. Mozaikinės plytelės – ar tikri jos reikalingos? Mozaikinės plytelės yra gražios virtuvės dekoracijos, tačiau jos yra nepraktiškos. Tepalų ir nešvarumų atsiradimas tarpuose tarp plytelių ilgai valomas. Rekomenduojama rinktis didesnes plyteles, o ne mažas mozaikines plyteles. Be to, nepirkite matinių plytelių – jas reikia valyti dažniau.
  3. Pasirūpinkite kištukų lizdais, nes jei jų mažai, tai tampa didele problema. Pradėjus remontą sunku nuspėti, kur lyginsite drabužius, kur bus eglutė ir kur įkrausite telefoną. Ateityje susidursite su šia problema, ir ją galima išspręsti tik atliekant antrąjį remontą. Taigi vienintelis patarimas yra įvertinti savo poreikius, atsižvelgti į įpročius ir sudaryti kambario planą, apsvarstyti, kiek lizdų jums gali prireikti. Kraštutiniu atveju padės ilgintuvas, tačiau tai nėra elegantiškas sprendimas.
  4. Garso izoliacija taip pat yra itin svarbi namuose. Naujų namų sienų storis yra tikra paslaptis. Pirkdami naują namą, galite paklausti kaimynų, ar girdite vieni kitus. Jei tai naujas namas, tikriausiai bus gera ir garso izoliacija. Esant prastai garso izoliacijai, girdėsite kiekvieną garsą iš kaimynų buto (kartais žmonės skundžiasi, kad pabunda nuo mobiliųjų telefonų skambėjimo kaimynų butuose). Taigi planuodami remontą nepamirškite garso izoliacijos. Tai brangu, bet ši investicija atsiperka 100 procentų.
  5. Tamsios plytelės vonioje – ar tai tikrai geras pasirinkimas? Žmonės, vonios kambariui pasirinkę tamsias plyteles, skundėsi, kad ant plytelių mato net mažiausią purvą. Dulkės, gyvūnų plaukai nenurims, juos reikia valyti kelis kartus per dieną. Daug kas priklauso nuo vandens kokybės – po plovimo ant grindų gali likti dryžių. Dėmės ant šviesių spalvų plytelių nėra lengvai matomos.
  6. Spalvotos plytelės virtuvėje, kam jos reikalingos… Natūralias medžiagas primenančios plytelės yra gražios, o vienas iš privalumų yra tas, kad jos taip greitai neišryškina purvo. Yra dar vienas šio reikalo aspektas – sunku rasti mažų nešvarumų, arba galite juos supainioti su natūraliu raštu. Štai kodėl daugelis žmonių rekomenduoja pasirinkti lengvesnį paviršių, pavyzdžiui, marmurą. Tas pats principas galioja ir virtuvės baldams – net mažiausi dėmelė ant balto stalo gali būti matoma akimirksniu, todėl galite jas nedelsdami nuvalyti.

Užsakymas ŠS Nr. 21-65