Lavinamieji žaislai vienerių metų vaikams

  Vaikai visąlaik keičiasi. Nors atrodo, kad kūdikiai dar bejėgiai, jie sparčiai auga, todėl galima pradėti lavinimosi procesą anksti. Pirmasis gimtadienis – perėjimas iš kūdikystės – tampa atokvėpiu pavargusiems tėvams. Vaikų pasaulis išsiplečia, jie pradeda vaikščioti ir kalbėti; asmenybės pradeda skleistis. Vaikų smegenyse vyksta daug pokyčių jiems susipažįstant su aplinka ir mokantis naujų dalykų kasdien.

   Žaislų poreikis tampa kitoks – pastebėsite, kad vaikas žaidžia kitaip – kaladėles ima dėlioti į sudėtingesnius statinius, atranda, kuris mygtuko paspaudimas priverčia žaislą groti.

   Stebėti šiuos pokyčius džiugina žinant, kiek daug jūsų vaikas pasikeitė per pirmuosius metus. Dabar galite svarstyti, kokius išrinkti lavinančius žaislus vaikams nuo 1 metų?

   Gerą lavinamųjų žaislų pasirinkimą rasite sekdami šia nuoroda į Little Dutch žaislų internetinę parduotuvę: http://littledutch.lt/lavinamieji-zaislai/. Jums belieka išsirinkti patinkantį žaislą.

   Paprasti ir suprantami Little Dutch žaislai jūsų vaikui leis tobulinti vieną įgūdį vienu metu. Be ryškių spalvų ir perteklinio triukšmo, žaislai per daug nestimuliuos vaiko, bet skatins jo kūrybiškumą.

   Tinkami lavinantys žaislai vaikams nuo 1 metų padeda vaikams daugiau judėti, tapti savarankiškesniais, ugdo smulkius motorinius įgūdžius, ir prasidedančią vaiko kalbą.  

Žaislų ir žaidimų idėjos vienerių metų vaikams

   Supažindinkite su dėlionėmis pradėdami nuo paprastų, apvalių formų. Apvali forma yra lengviausia, nes neturi kampų. Vaikas pamažu ims suprasti, kaip formos dera tarpusavyje. Neskubėkite įsiterpti, jei vaikas jaučiasi nepatenkintas negalėdamas pataikyti sudėti teisingas formas. Duokite jam laiko atrasti teisingą sprendimą.

   Maži vaikai išmoksta stumti anksčiau nei traukti. Stumdomas žaislas mažajam padės tobulinti pusiausvyrą. Gavęs traukiamą už virvutės žaislą vaikas turės išsiaiškinti, kas nutiks, virvutę traukiant. Reikės išsiaiškinti, kaip su tokiu žaislu pereiti iš kambario į kambarį, apeinant kampus ir kitas kliūtis. 

   Vienerių metų vaikai ima mėgdžioti kitų veiksmus, taip atsiranda pagrindas vaidybiniams žaidimams ateityje. Vaikai gali pradėti rūpintis žaislais taip, kaip rūpinamasi jais: maitinti, guldyti į lovą, vežti vežimėlyje, ar vestis paskui save.

   Maždaug 18 mėnesių vaikai ima skirti spalvas. Gera idėja padovanoti jiems spalvotas kaladėles, skirtingų spalvų ir formų žaislus, kuriuos mažieji mokytųsi skirstyti grupėmis pagal spalvas ar formas.

   Skatinkite vaiko savarankiškumą ir judesių koordinaciją leisdami mažajam pačiam įsipilti vandens. Vandens išlaistymų pasitaiko, bet svarbu tai, kad vaikas suprastų, kada nustoti pilti, vandeniui pasiekus ribą inde.

   Little Dutch parduotuvėje rasite gausų pasirinkimą lavinamųjų žaislų įvairaus amžiaus vaikams, pradedant lavinamaisiais žaislais kūdikiams. Savo mažiesiems galite padovanoti gerų įspūdžių ir padėti pažinti pasaulį lavinamųjų žaislų pagalba.

Užsakymas ŠS Nr. 21-100