Sėkmingas darbas iš namų

 Turbūt ne vienas buvo pagalvojęs, kaip būtų gerai dirbti iš namų ir išvengti kasdienės kelionės į darbą, ir stovėjimo kamščiuose. Pandemija suteikė galimybę tą išbandyti, tad darbas iš namų, iš pradžių buvus naujove, dabar tapo kasdienybe. Tokiu būdu kai kurie nutarė dirbti ir karantinui sušvelnėjus. 

  Atsirado nauja dilema – namų pritaikymas darbui. Iki šiol neturėję darbo vietos namuose buvo priversti ją susikurti. Kaip tą padaryti, kad būtų patogu dirbti iš namų? Jeigu ruošiatės dirbti iš namų, arba norite pagerinti jau esamą darbovietę namuose, galbūt šie patarimai Jums padės.

Panaikinkite trukdžius

   Jei namuose nėra galimybės įsikurti darbo kambario atskiroje patalpoje, geriausia rinktis atokią vietą, kurioje Jums netrukdytų namiškiai. Jei neturite atskiro kambario darbui, darbo ir poilsio zonas galite atskirti pakabindami širmą arba pastatydami knygų lentyną.

   Jei esate minimalaus stiliaus šalininkai, susitvarkykite savo darbo aplinką taip, kad nebūtų nereikalingų trukdžių. Kiekvienam daiktui turi būti jo vieta. Net ir spausdintuvą galite pastatyti į lentyną po stalu, taip sukurdami estetiškesnį vaizdą ant stalo.

  Darbą iš namų vertinkite taip pat, kaip ir darbą biure – praneškite namiškiams, kuriuo laiku jūsų negalima kalbinti ir trukdyti su darbu nesusijusiais reikalais.

Patogi darbo vieta

  Baldai turi tarnauti Jums. Prieš pirkdami naują baldą pagalvokite apie darbo apimtis, kokių priemonių reikia po ranka, tada ieškokite funkcionalių ir gražių baldų. Derinkite baldus su namuose vyraujančiu interjeru. 

   Stalas, prie kurio dirbsite turi būti pakankamai didelis, kad ant jo sutilptų visi darbo reikmenys. Jei darbe užsiimate brėžiniais, Jums, be abejo, reikės didelio stalo. Jei užtenka mažesnio stalo, o darbui skirta patalpa nedidelė, išnaudokite erdvę horizontaliai ir vertikaliai. Pasistatykite dėžes su lentynėlėmis dokumentams ant stalo, arba talpią spintelę po stalu, kad visos darbo priemonės būtų pasiekiamos ranka. Pastatykite prie sienos spintą, kurioje tilptų visi dokumentai. Toks baldas taip pat atliktų ir erdvių atskyrimo funkciją, jei darbo vietą įsirengėte dalyje kambario.

   Kėdė yra vienas svarbiausių baldų darbo vietoje. Jei daug laiko praleidžiate sėdėdami, rinkitės reguliuojamo aukščio kėdę darbui. Darbui skirtos kėdės turi daug funkcijų. Pasirinkite tokią, kurios aukštį ir atlošą galima reguliuoti. Derinkite sėdimą darbą su darbu stovint, arba darykite dažnas pertraukėles, kurių metu galėtumėte atsistoti ir išsitiesti. 

Užsakymas ŠS  Nr. 21-126