Kaip namuose gali pasitarnauti išskirtinė vaza?

   Tikriausiai būtų sunku rasti namus, kuriuose nebūtų nė vienos vazos. Ir tai logiškai yra paaiškinama, nes įsigiję išskirtinę vazą, tikrai nepasigailėsite. Ji jūsų namuose atliktų net dvi tarpusavyje susietas paskirtis – praktiškumą ir estetiškumą. Tokia vaza puikiai pademonstruotų namų svečiams išlavintą jūsų skonį ir meniškumui palankų gyvenimo būdą.

Kuo svarbi galėtų būti ant grindų statoma vaza?

   Ant stalo su pamerktomis gėlėmis stovinti vaza jūsų namuose pasitarnaus tik kaip smulki bendro interjero detalė. Tuo tarpu didelė ant grindų statoma vaza atliks atskiro namų interjero akcento vaidmenį. Ypač gerai į bendrą vaizdą įsilieja sudėtingų formų ir neįprastai dažytos didžiosios vazos. Jos tinka plačiam naudojimui, į jas galima pamerkti ir gyvas gėles, ir sausas puokštes su kompoziciniais medžių šakų priedais. Be to, net tuščia tokio tipo vaza pasitarnaus kaip atskiras dizaino elementas.

Kaip surasti vazą tinkamą bet kokio tipo interjerui?

   Bet kokiam interjerui tinka vazos, kurios skirtos tik gėlėms pamerkti. Labiausiai tam yra paklausios vazos iš stiklo. Jei norite sukurti aristokratiškos išvaizdos aplinką, rinkitės porcelianines vazas. Be to, šiuo metu labai yra madingas eklektikos stilius, kuriame su keramika yra derinami plienas, bronza ir stiklas. Šiuolaikiniame interjere išskirtinai mėgstamos originalių formų vazos. Nuo jų neatsilieka ir medinės, kaimiško stiliaus interjere puikiai tinkančios vazos. Pačios vazų formos yra be galo įvairios. Tarp jų – ąsočio, vandens lašo, cilindro, butelio ar kvadratinės formos. Jos pasitarnauja kaip namų dekoravimo priemonė.

Kokį vaidmenį namų interjere atlieka vazos?

   Namuose turimomis vazomis galima papuošti, palanges, knygų lentynas, komodas, sekcijas, kavos staliukus, stalus, sienų nišas ir kt. Svarbu nebijoti būti kūrybiškais, turinčiais savitą meninį skonį ir tokiais išlikti iki pat galo. Į namuose turimas vazas drąsiai galite pamerkti džiovintų ar dekoruotų gėlių puokštes. Svarbu jas išdėlioti taip, kad suteiktumėte erdvei sparnuotos laisvės įspūdį. Nepameluosi teigdamas, jog stilingos vazos, derinant jas su įvairiais atspalviais, esančiais namų interjere, atlieka modernių dekoracijų vaidmenį, suteikia aplinkai lengvumo.

 Užsakymas ŠS Nr. 22-44