Architektūra ir Pamoka

Spalio 3d. Pasaulinė Architektūros diena švenčiama pirmąjį spalio pirmadienį, kaip 1985-aisiais nusprendė UIA – Pasaulinė Architektų sąjunga.
Spalio 5d. Pasaulinė mokytojų diena.
Tai čia mano du viename. Pamoka, kaip reikia viešinti ir pristatinėti architektūrinę idėją. Dar 2018 metais domėjausi ir mačiau akivaizdžius panašumus tarp Širvintų pėsčiųjų tilto ir tradicinio japoniško sodo tiltelio. Mokytis, šviestis ir domėtis niekada nevėlu.

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Architektūra ir Pamoka

  • 2022-10-05 at 21:01
    Permalink

    Apie architektūrą, bet ne tą. Gal ši informacija pasitarnaus (labai abejoju) daugiabučius renovuotis išsiruošusiems gyventojams. Protingi mokosi iš kitų klaidų, o kvaili – iš savų.

    Šiandien pasiekė nepatvirtinta, bet labai tikėtina, informacija, kad renovuojamo daugiabučio Upelio 4 rangovas bankrutavo. Darosi aišku, kodėl namo darbai pusmetį praktiškai nevyksta. Kvepia skandalu ir finansiniais nuostoliais daugiabučio gyventojams. Gyventojai apie bankrotą oficialiai neinformuoti. Apie viso to pasekmes (ate ate garantijos) irgi.
    Kadangi buvau liudininkas to, kaip, neskaitydami sutačių, gyventojai dėjo parašus, tegaliu jiems paspausti dešnę ir palinkėti sėkmės.

  • 2022-10-04 at 22:51
    Permalink

    Vienas Lietuvos architektas lankęsis Širvintose ir pamatęs tiltą, teištarė: koks brutalizmas!

  • 2022-10-04 at 21:32
    Permalink

    Modestai, sėsk – 2 už lietuvių kalbą….

  • 2022-10-04 at 16:18
    Permalink

    Dabar bekit i kampa paverkti,jei nebeturyt prie ko prisikabint tai isvis patilekyt

  • 2022-10-04 at 15:50
    Permalink

    Gal kas turi informacijos, kas pirmas sugalvojo tą tiltą? Opozicija sako, kad dauguma projektų jau buvo parengti iki 2015 m, o Pinskuvienės komanda (su konservatoriais ir liberalais) tik įgyvendino suprojektuotas idėjas. Tai kaip gi buvo su tiltu?

    Gaila, tarp skaitytojų nėra patyrusių architektų. Neabejoju, kad turėtų ką profesionaliai pasakyti architektūrine, funkcionaline ir ekonomine prasme. Bet čia tik šiaip tarp mūsų, nes pinigai jau sukišti į balą – nieko nebepakeisi.
    Svarbiausia, kad širvintiškiai patenkinti.

Comments are closed.