Apie neišsemiamus žmogaus lobynus, muziką ir stabtelėjimus

   Keistas dalykas yra gyvenimas. Gyveni, trumpam susiduri su žmonėmis, kartais juos nufotografuoji renginiuose ir vėl išsiskirstai. Ir vieną dieną kažkas (gal likimas, gal Dievas, gal dar kažkas) stumtelna tave taip, kad keliai su žmonėmis susikerta.

   Taip nutiko ir man šį kartą. Buvau paprašyta pasavanoriauti filmuojant vieną dainą, skirtą žuvusiems už nepriklausomybę. Rodos, eilinis darbas ir tiek. Tačiau per jį teko iš arti susipažinti su šeima, kurią lyg ir pažinojau. Paviršutiniškai.

  Ypatingai daug šiltų žodžių galėčiau skirti pagrindinei kaltininkei – begalės dainų žinovei, muzikantei, dainininkei, daugiavaikei motinai, mylinčiai močiutei ir promočiutei bei nuostabiam žmogui Vidai Ališauskienei.

   Nuoširdumo ir meilės kiekvienam sutiktam aprašyti neįmanoma. Bet patirti verta.

  O kad Jūs matytumėte, kaip žmogus moka džiaugtis gyvenimu ir tą džiaugsmą dalinti kitiems. Išvykau pilna gerų emocijų, kuriomis apdalinau ir savo vaikus.

  Žinojau, kad moteris jau nebevaikšto. Bet kad Jūs matytumėte, kaip ji nenustygo vietoje paėmusi į rankas akordeoną. Net straksėjo grodama. Tokios energijos net ir jaunas gali pavydėti. Tiesa, ponia Vida teisinosi, jog sukaupė visas jėgas. Bet klausantis ir stebint rodėsi, kad su kiekvienu kūriniu tų jėgų joje tik daugėja.

  O jau dainų dainų… Mes be tekstų dainuoti jau nebemokame. O Vidos galva pilna tekstų, melodijų ir istorijų. Vos tik perskaito dainos pavadinimą, tuoj ima dainuoti, o pirštai ore bėgioja, lyg grotų. Tuomet čiumpa instrumentą ir vėl plaukia melodija… Ališauskų namuose taip nebūna, kad Vida dainuotų viena. Net kai ji viena būna – dainuoja kartu su planšete. Moters vaikai, marti, anūkai ir vaikaičiai – visi dainingi. Juk auginti su daina nuo gimimo…

  Krašto žinių facebook paskyroje   galite pasiklausyti nuostabių Vidos ir jos šeimos, bei prijaučiančių bičiulių dainų.

  Labai greitai bus ir interviu su Vida. Apie ką? Nežinau. Turiu keletą temų, bet kalbėsime apie viską. Juk tokių žmonių lobynai neišsemiami ir gyvenimai labai įspūdingi.

  Su šiuo susitikimu gimė projektas, kuriuo bandysiu stabtelėti prie tų, kas įsileis į savo gyvenimus. Noriu parodyti, koks nuostabus paprasto žmogaus gyvenimas, kai moki juo džiaugtis.  Tik nesuklyskite. Šis projektas nebus apmokamas iš kokio nors fondo. Bet kartais ne pinigai lemia apsisprendimą.

  Pažinti tokius žmones, kaip Vida ir jos šeima – neįkainojama patirtis ir milžiniškas malonumas. Tad kviečiu skaityti istoriją apie muzikos instrumentų virtuuozę, begalės dainų žinovę, puikios nuotaikos užtaisą ir tiesiog mielą močiutę Vidą Ališauskienę. Kol ruošiamas straipsnis, pabandykite atspėti, kiek metų močiutė dovanojo dainai?

 

P.S.  O jeigu Jūs pažįstate tokių žmonių, kurie kitų gyvenimus nušviečia – lauksiu jų kontaktų. O gal Jūs patys norėtumėte papasakoti savo gyvenimo istoriją ir tai, kaip sekasi įveikti gyvenimo sunkumus? Taip pat esate laukiami.