Burnos higiena – raktas ne tik į dantų, bet ir bendrą organizmo sveikatą 

   Šiais laikais jau tik nedaugelį tenka įtikinėti, kad sveiki dantys ne tik gražios šypsenos garantas, bet ir raktas į gerą sveikatą. XXI amžiaus žmogus puikiai supranta, kad gerai savijautai užtikrinti svarbi  gera emocinės ir fizinės sveikatos sinergija.  Daugelis derina sportą ir sveiką mitybą, domisi sveikos gyvensenos pagrindais. Ir nors vis daugiau žmonių stengiasi laikytis sveikos gyvensenos principų ir rūpintis savimi, tačiau pas dantų gydytoją, deja, apsilanko dažniausiai tik pajutę skausmą ar kokį kitą nemalonų pojūtį burnoje.  O juk palaikyti švarą burnoje yra nemažiau svarbu kaip palaikyti švarą namuose. Ir nebūtinai  švarą burnoje turime palaikyti savarankiškai. Nors visi stengiamės rūpintis savo dantimis:  valome juos dantų pasta bent du kartus per dieną, naudojame tarpdančių siūlą ir skalavimo skystį, tačiau taip jau yra, kad  sunkai pasiekiamas vietas išvalyti ir akmenis nuo dantų pašalinti gali tik profesionalus burnos higienistas. Tad apsilankymas du kartus per metus burnos higienos kabinete turi kiekvienam tapti įprastu ritualu. Kaip skubame prieš Kalėdas puošti eglutę, o prieš Velykas marginti kiaušinius – taip turime suskubti ir susikurti ritualą du kartus per metus apsilankyti  odontologijos klinikoje ir atlikti prievolę savo sveikatos gerinimui – profesionalią burnos (dantų) higieną.

Kas yra profesionali burnos higiena?

   Profesionali burnos higiena – tai procedūra, kurios tikslas – kruopštus dantų akmenų, apnašų šalinimasŠi procedūra labai svarbi burnos ertmės sveikatai , nes ji užtikrina nuolatinę apsaugą nuo ėduonies ir periodontito. Jei numosime į šią procedūra ranka, ilgainiui bakterijos įsikūrusios ant danties paviršiaus ardys danties struktūrą bei dirgins dantenas. Blogiausiu atveju tai gali nulemti ir dantų netekimą.

  Tad ar verta rizikuoti ir pasikliauti tik dantų šepetėliu ir reklamuojamomis dantų pastomis? Ar vis tik geriau patikėti savo burnos higieną profesionalams. Juk sveikata – ne žaisliukas, kurį sulaužius nusipirksi kitą. Žymiai ramiau ir saugiau jausitės patikėję įvertinti savo burnos būklę profesionalui. Vizito metu jis ne tik atlis procedūrą, bet ir pasidalins patarimais, patars dėl dantų pastos ir parinks kitas Jūsų dantims tinkančias priežiūros priemones. 

Užsakymas ŠS Nr. 22-150