Iš „Aukso vainikas 2022“ du širvintiškiai grįžo su apdovanojimais

   Nuo 2022 m. spalio 20 d. iki lapkričio 4 dienos Šalčininkuose vyko Vilniaus regiono konkursinė liaudies meno paroda „Aukso vainikas 2022“, kurioje savo darbus eksponavo net 173 Vilniaus apskrities tautodailininkai.

   Parodoje savo darbus eksponavo ir Širvintų krašto tautodailininkai – Agnė Gatelytė -Grybauskienė, Neringa Liesienė, Oksana Graužinienė, Dalia Grigonienė, Julijanas Gridziuška, Povilas Malinauskas, Nijolė Didžiokienė, Vida Kriaučiūnaitė, Aldona Ragelskienė, Aldona Vasiukevičienė, Joana Zinkevičienė, Tamara Zažeckienė, Raimondas Šalaševičius. Joje dalyvavo ir Janina Voleišo, bet šį kartą ji buvo kaip Maišiagalos atstovė.

   Dvi savaites Šalčininkų kultūros centre buvo eksponuojami nuostabūs kūriniai: skulptūros, tapybos, grafikos, keramikos, kryždirbystės darbai, karpiniai, juvelyriniai dirbiniai, lėlės, riešinės, dėžutės ir kt. Specialistų teigimu, lankytojų tikrai netrūko, ėjo ir pavieniai žmonės, ir grupės, darželinukai, mokiniai. Kūrėjų darbai kvietė pajausti meną, prisiliesti prie senųjų amatų tradicijų ir suprasti jų reikšmę šiuolaikiniame gyvenime.

   Parodą ir konkursą vainikavo regioninės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas 2022“ apdovanojimai ir laureatų paskelbimas, kuriuos atrinko kompetetinga komisija.

   Parodos vertinimo komisijos pirmininkė Lietuvos nacionalinio kultūros centro tautodailės specialistė Solveiga Jakuciunaite. Nariai: Asta Valiukevičienė – LNKC tautodailės specialistė, Ilona Tunevic – Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centro etnografijos specialistė, Dalia Bernotaitė-Beliauskienė – Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus liaudies meno skyriaus vedėja, Rimas Zigmas Biciūnas – dailininkas, tapytojas.

   Prizines vietas pelnė ir du Širvintų rajono tautodailininkai: Raimondui Šalaševičiui už molio skulptūras suteikta pirmoji vieta, o Povilui Malinauskui už kalvystės darbus – trečioji vieta.

  Iškilmingame uždaryme dalyvavo savivaldybių vadovai, kurie palaikė savo rajono menininkus. Širvintų delegaciją lydėjo Širvintų rajono tautodailininkų ir liaudies menininkų draugijos pirmininkė Aldona Ragelskienė.

   Nuotraukos Aldonos Ragelskienės ir Janinos Voleišo

 

One thought on “Iš „Aukso vainikas 2022“ du širvintiškiai grįžo su apdovanojimais

  • 2022-11-16 at 15:21
    Permalink

    Atsakykit kas nors. Tai ką mūsų poniom ne lygys menininkus lydėti ir sveikinti? Ar čia kaip visada jei ne lojalūs klapčiukai jie nematomi ir neverti pagarbos?

Comments are closed.