,,Gyvybės ir mirties keliu“: tradiciniame pagarbos bėgime dalyvauja ir pasieniečiai

   Šeštadienį Vilniuje būrys VSAT pareigūnų iš įvairių padalinių prisijungė prie pagarbos bėgimo ,,Gyvybės ir mirties keliu“, kovojusiems už laisvę atminti. Tradicinis pagarbos bėgimas vyksta jau 31-ąjį kartą, juo siekiama skiepyti meilę ir pilietinę pareigą Tėvynei kovoje už jos Laisvę. Skaičiuojama, kad 6 tūkst. dalyvių, sėkmingai įveikusių numatytą nuotolį, bus įteiktas atminimo medalis.

  Jevgenij Pozniakov, Pasieniečių mokyklos Instruktorių skyriaus vyriausiasis specialistas kartu su būriu atstovų iš VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos, Varėnos ir Pagėgių pasienio rinktinių, Specialiosios paskirties skyriaus ir Pasieniečių mokyklos savaitgalį kartu su pareigūnais ir bėgikais iš įvairių šalies miestų prisidėjo prie Lietuvos Laisvės gynėjų pagerbimo.

  Vidurdienį spengiant -12 laipsnių šaltukui, startavę ir ištvermingai įveikę simbolinę 9 kilometrų trasą nuo Vilniaus Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto (Karių kapų g., Kuosų g., Jūratės g., L. Sapiegos g., Antakalnio g., Žirmūnų tiltas, Šeimyniškių g., Konstitucijos pr., T. Narbuto g., Laisvės pr., L. Asanavičiūtės g., P. A. Kavoliuko g., Sausio 13-osios g.), bėgimo dalyviai išreiškė pagarbą bei padėką Sausio 13-osios įvykių aukoms – žmonėms, žuvusiems 1991-ųjų sausio 13-osios naktį ir mirusiems nuo sužalojimų, patirtų sovietiniams kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą.

  Finišo vietoje visi bėgimo dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais.

  Kiekvienais metais sausio mėnesį vykstantis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ pirmą kartą surengtas 1992 metais, minint pirmąsias Sausio 13-osios metines.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės informacija