Kalėdinė dovana

   Bagaslaviškio vaikų dienos centras jau seniai bendradarbiauja su „Ernst & young“ UAB Baltic. EY kiekvienais metais  pasveikina Dienos centrą su Kalėdomis,  dovanodami vaikams ypatingas dovanas. Šie metai irgi buvo ne išimtis. “Viso EY kolektyvo vardu norime Jus pasveikinti artėjančių Šv. Kalėdų proga ir padėkoti už dar vienerius gražius draugystės metus!

Kad švenčių laukti būtų smagiau – išsiuntėme dovanėlių ir tikimės, kad iki Šv. Kalėdų jos pasieks Jūsų dienos centrą. Kviečiame susitikti ir visiems smagiai praleisti laiką šventiniame renginyje!”- tokį  pasveikinimą gavome iš savo draugų. Skanumynai buvo gauti prieš Šv. Kalėdas, o po Naujų metų  vykome į šventinį renginį.

     Vaikų laukė įdomiojo mokslo programa. „Atradėjų“ komanda paruošė mokslinių eksperimentų šou! Šio šou metu buvo pasakojama apie skystą azotą, atliekami įvairūs bandymai. Vaikai buvo įtraukiami į įvairus eksperimentus. Jie susipažino su skystu azotu, kurio temperatūra siekia net –196 °C. Skystame azote sušalę kukurūzai virto “drakono piršteliais”, kurių galėjo paragauti kiekvienas. Įdomu buvo stebėti, kaip į puodą gali sutilpti ne vienas azotu atšaldytas pripūstas balionas, kaip skystas azotas dega, kaip šaldo įvairias medžiagas ir t.t.. Vaikams po kvapą gniaužiančių eksperimentų rūpėjo klausimas: „Ar galima skysto azoto pasigaminti patiems?“

    Po mokslinių eksperimentų  vaikų laukė skanūs šventiniai pietūs ir išvyka po Vilnių. Pirmiausiai vaikai aplankė Vilniaus Kalėdinę eglutę, o vėliau   buvo pakviesti į ekskursiją su gide po kalėdinėmis dekoracijomis pasipuošusį Vilnių. Ekskursijos metu  vaikai lankė senamiestį, klausėsi Vilniaus legendų, susietų su Šv. Kalėdomis, aptarė kalėdines tradicijas Vilniuje, kalbėjo apie kitų tautų kalėdinius papročius. Būtent sausio 8 dieną, kuomet vaikai vyko, buvo švenčiamos stačiatikių Šv. Kalėdos.

   Pasibaigus ekskursijai,  vaikai aplankė Aušros Vartus, kurie yra vienas iš Vilniaus miesto simbolių, pirmą kartą paminėtų 1514 metais.’

Visi džiaugėsi, kad būtent šią dieną nebuvo šalta, nesnigo, nebuvo lijundros. Vaikai jaukiu, 50 vietų talpinančiu autobusu, dalindamiesi įspūdžiais, saugiai sugrįžo į namus.

   Ačiū  „Ernst & Young“ UAB Baltic  už šią nepakartojamą Kalėdinę dovaną.

  Bagaslaviškio vaikų dienos centro informacija