Širvintų švietimo žvaigždė

  2023 metų pavasarį bus jau aštuoni metai, kai Širvintų liaudies respublikos švietimo įstaigų mokiniai nėra matę nei vieno opozicijos tarybos nario.

  2015 metų ketvirtų klasių mokiniai yra šių metų abiturientai. 2015m. jie buvo 10 –  11 metų amžiaus. Dabar jiems devyniolika. Suaugę žmonės. Užaugo viena mokinių karta, kuri matė tik Merę Živilę.

  Tiesa, vienas tuometinės opozicijos tarybos narys pasakojo, kad 2015 metų rugsėjo pirmą dieną išdrįso atvykti į vieną mokyklą. Ir tai buvo išskirtinis ir paskutinis apsilankymas. Savivalė baigėsi…

  Taigi, nuo 2015 metų, visų švietimo įstaigų visose šventėse lankosi tik Merė Živilė, keli tarybos daugumos nariai, o pastaruoju metu tik „Savivaldybės vadovių“ ketvertukas.

  Širvintų Lauryno Stuokos gimnazija, Širvintų “Atžalyno” progimnazija, Širvintų pradinė mokykla, Gelvonų gimnazija, Musninkų Alfonso Petrulio gimnazija, Širvintų meno mokykla.

  Socialiniame tinkle Facebook, visos švietimo įstaigos turi paskyras. Dar Širvintų rajono administracijos paskyra ir tinklalapis. Daugybė nuotraukų. Ir jose niekur nerasite nei vieno opozicijos tarybos nario.

  Širvintų švietimo Saulė Merė Živilė su gausybe dovanų. Rugsėjo pirmoji, išleistuvės, diplomų teikimas, Naujieji metai, Vasario 16 – oji, Kovo 11 – oji. Merė Živilė ir dovanos. Vėliau Merė Živilė skęsta dėkingumo gėlių jūrose.

  Norėčiau „Salės pagalbos“. O kaip yra kitose Lietuvos savivaldybėse? Gal aš klystu? Asmenybės kultas yra tapęs norma, tik tai aš kažko nesuprantu? Gal galite pasidalinti patirtimi?

  O kaip su pilietiškumo pamokomis? Ar jos vyksta? Ką tose pamokose mokytojai pasakoja mokiniams?

  Man iš tiesų norėtųsi sužinoti, ką apie Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2015 – 2019 – 2023 metų opoziciją ir visus tris iki 2015 metų buvusius merus galvoja mokiniai? Ypač gimnazijos vyresnieji.

  Nenustebčiau, jeigu būtų taip: „Kenkėjai, stagnatoriai, stabdžiai, skundikai, juokdariai…“. O gal aš klystu, ir apie Opozicijos egzistavimą visiškai nieko nežinoma. Tik Širvintų švietimo Saulė Merė Živilė.

  Bet vis tiek. Kaip gali taip masiškai sutapti, kad visų švietimo įstaigų vadovės, pakviečia tik Merę Živilę, ir nekviečia kenkėjų, skundikų ir stabdžių…

  Supraskite teisingai, jokiu būdu apie mokytojus negalvoju prastai. Dauguma jų supranta laikmečio dvasią, ir gresiančias pasekmes, jeigu pasielgtų netinkamai.

   O taip norėtųsi, kad būtų paklausta: „Mere Živile. O gal galite pateikti dovanų čekius? Pinigai jūsų ar mūsų?“

 

 

 

 

Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

Mūsų kontaktai: tel. nr. 8-645 07043

El.p.: info@krastozinios.lt

4 thoughts on “Širvintų švietimo žvaigždė

  • 2023-01-15 at 20:08
    Permalink

    Rugsėjo pirmoji Lietuvoje, tikėtina, kad daugelyje mokyklų vyksta vienu metu – devintą valandą ryto. Apie. Nes skirta mokiniams. Bet kadangi esame tik Merės Živilės priedai, pas mus šventė vyksta kiek kitaip. Iš pradžių Merės Živilės kortežas atvyksta į “Atžalyno” progimnaziją. Toliau, pradinė mokykla, LSG gimnazija. Vėliau Gelvonų ir Musninkų gimnazijos. Meno mokykla. Neginčijamų įrodymų neturiu, bet tikrinau pastarųjų penkių metų nuotraukas ir skelbimus. Apvažiuojamos ratu visos mokyklos. “Suk, suk ratelį, suk į vieną pusę, pasakyk, rinkėjau, kad tu mano būsi”. Nusipelnėme.

  • 2023-01-15 at 16:20
    Permalink

    Ačiū anonimui už išsakytą tiesą.
    Opozicijoje, esančių tarybos narių net nuotraukos netilpo knygutėje “2020 m. merės Živilės Pinskuvienės ir savivaldybės veiklos ATASKAITA” nors savo šeimos narių, keturių “savivaldybės” mergaičių nuotraukos patalpintos. Jos pačios nuotrauka paskelbta 60 kartų, bet man atrodo, kad galėjo ir daugiau būti, nepastebėjau visų. Tai parodo koks merės požiūris į žmones, į mūsų rajoną? Kokia veiklos ataskaita, jeigu nėra jokios veiklos analizės; kiek gauta milijonų, kiek kainavo kiekvienas objektas, sumontuoti nuotraukas šiais laikais yra paprasta, o jeigu dar šiam tikslui sočiai yra pinigų.
    Dėl šios iliustruotos knygos kyla klausimų: kas ją išleido, kiek egzempliorių, kokia knygos įsigijimo kaina. Kažkodėl Informacija slepiama.
    O knygutėje kokie gražūs pažadai buvo 2021 metams, bet deja darbai sustojo. Nuotraukos ir toliau montuojamos gražios.

  • 2023-01-15 at 13:18
    Permalink

    *
    Žemė apvali, bet turi lagamino formą

  • 2023-01-15 at 12:20
    Permalink

    Gudonytės Dudienės Pinskuvienės… gėdingą praeitį širvintiškiai gerai žino ir prisimena. Manau nachališkas jos lindimas į vaikų sąmonę ne tik daro žalą jų mentalitetui, bet ir kenkia švietimo įstaigų įvaizdžiui

Comments are closed.