Gustė Kojytė: muzika – tai vienas iš būdų pasakyti tai, ką sunku įvardinti žodžiais

   Tęsiame pažintį su  jaunųjų talentų konkurso, vykusio Širvintose, laimėtojais. Šį kartą dėmesys 2 vietos laureatėms – grupės FUOCO atstovėms Gustei Kojytei ir Laurai Pažusytei.

  Vakar kalbinome Laurą Pažusytę, o šiandien kalbiname Gustę Kojytę. Susipažinkime:

-Ką tau reiškia muzika?

-Savo savasties, sielos pajautimą, pabėgimą nuo kasdienybės į kitą pasaulį, kuri tik garsas ir jį atliepiantys mano sielos virpesiai. Tai vienas iš mano būdų keisti savo emocinį toną, nuotaiką, saugi galimybė išsilaisvinti iš kasdienybės ribotumo ir suvaržymų. Tai vienas iš būdų pasakyti tai, ką sunku įvardinti žodžiais, nes gitara galiu perteikti daug daugiau.

-Kokia muzika tau patinka?

-Labai įvairi. Mano pasirinkimai priklauso nuo tuo metu jaučiamų emocijų, jausmų, nuotaikų. Klausausi nuo dainuojamosios poezijos iki alternatyvaus roko.

-Ar su muziką sieji savo ateitį?

-Be abejonės, nes muzika man yra labai svarbi gyvenimo dalis, tačiau šiuo metu dar nežinau ar su tuo siesiu savo tolimesnę karjerą. Kaip jau minėjau anksčiau – grojimas yra vienas iš mano komunikacijos būdų, kaip ir poezija ar dainų kūrimas, dainavimas. Todėl tikrai žinau, jog ir kituose mano gyvenimo etapuose muzika išliks tarsi neatskiriama kelionės draugė.

-Kas paskatino dalyvauti konkurse?

-Noras groti ir dalintis  muzika su žmonėmis, ugdyti drąsą scenoje. O taip pat – ruošimasis konkursui buvo puiki galimybė repetuoti ir kūrybiškai leisti laiką su savo geriausia drauge Laura, kuriai išvykus studijuoti, matomės vis rečiau.

-Ką tau duos ši sėkmė?

-Mano požiūriu, tai ne sėkmė, o patirtis, kuri šiek tiek padrąsina labiau pasitikinčiai lipti į sceną.

-Nuoširdžiai palinkėkime sėkmės Gustei.