2023 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 6 gaisrai

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2023-01-19 d. iki 2023-01-25 d.

Pranešame, kad  2023 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 6 gaisrai, atlikti 6 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2023-01-22 d. gautas pranešimas, kad Zibalų sen., Beivydžių k., Ryto g. dega vieno aukšto dirbtuvės. Atvykus, degimo požymių nebuvo, gyventojai apgesino patys. Gaisras vyko mediniame, vieno aukšto pastate, kurio viduje buvo įrengtos staliaus dirbtuvės. Prie pečiaus apdegė medinė siena, apdaila, aprūko patalpos.
  2. 2023-01-23 d. nakties metu gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Liukonių k., Sodžiaus g. dega dviejų aukštų mūrinis namas. Degimas rūsyje. Atvykus atviros liepsnos nebuvo. Patalpos stipriai uždūmintos. Rūsyje įvyko vandens siurblio elektros laidų sujungimas. Apdegė medinės lentynos, aprūko patalpos ir namų apyvokos daiktai. Pastate buvo įrengti 4 dūmų detektoriai, kuriems suveikus gyventojai pabudo ir liko gyvi.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2022-01-25 d. gautas pranešimas, kad kelyje Vilnius – Panevėžys, Širvintų rajone ties Puorių k. susidūrė 5-6 automobiliai iš kurių 3 krovininiai ir 3 lengvieji. Atvykus į įvykio vieta nustatyta, kad eismo įvykio metu susidūrė trys krovininiai automobiliai Iveco, Renault, Mercedes-Benz iš kurio išsiliejo apie 120 litrų kuro ir du lengvieji automobiliai BMW, Volkswagen. Iš automobilio Volkswagen išlaisvintas vairuotojas ir perduotas medikams. Išsiliejęs kuras užpiltas sorbentu, nuvalyta kelio danga. Panaudota hidraulinė įranga ir rankinis inventorius.

Gyventojai į Širvintų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą konsultuotis priešgaisrinės saugos klausimais gali kreiptis:

elektroniniu paštu:             arba               telefonų numeriais:

sirvintos.pgt@vpgt.lt                              (8 382) 30 202

(8 382) 30 206

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija