Savivaldybė: medžiai pašalinti atsižvelgiant į gautus gyventojų skundus

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

Vakar rašėme apie Bagaslaviškyje išpjautus medžius. Tekstą rasite čia:

https://www.krastozinios.lt/2023/05/30/11/42/kazkam-bagaslaviskyje-is-karto-sviesiau-pasidare/

Taip pat žadėjome pasidalinti Širvintų rajono savivaldybės administracijos komentaru, kai tik jį gausime. Šįryt mus pasiekė savivaldybės atstovės atsakymas, kurį ir skelbiame:

   “Atsakydami į Jūsų klausimus, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus specialistai informuoja, kad medžiai buvusios Bagaslaviškio mokyklos kieme buvo pašalinti atsižvelgiant į Gelvonų seniūnijos gautus gyventojų skundus, įvertinus situaciją, kad medžiai, augantys labai arti pastato, kenkia jo konstrukcijoms, taip pat siekiant apsaugoti tautodailininko Ipolito Užkurnio koplytstulpį. Gelvonų seniūnijai pateikus Širvintų rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui prašymą pjauti ir genėti medžius, jų būklė buvo įvertinta atsakingų specialistų, ir išrašytas leidimas pjauti gluosnį ir eglę. Savivaldybei pasamdžius aukštalipių įmonę, medžiai buvo pašalinti. Informacija apie planuojamus saugotinų medžių kirtimo ir genėjimo darbus yra vieša ir prieinama visuomenei https://www.sirvintos.lt/lt/viesoji-tvarka-ir-aplinkosauga/aplinkosauga/zeldynu-ir-zeldiniu-apsauga/3378.”

9 thoughts on “Savivaldybė: medžiai pašalinti atsižvelgiant į gautus gyventojų skundus

  • 2023-06-02 at 16:30
    Permalink

    Čia daug pasipiktinusių nukirsta egle netgi visai ne jų miestelyje. Bet, mielieji širvintiškiai, čia pat Jūsų panosėje, savivaldybės aikštėje, toliau iš lėto, bet labai užtikrintai džiūsta kadaise buvęs gražuolis ąžuolas.
    Prieš metus “Krašto naujienose” buvo straipsnis apie šio medžio problemas. Tuomet ne visi širvintiškiai labai stipriai susidomėjo. Praėjo metai, ir ką? Valio, nenudžuvio! Bet džiaugtis nėra labai kuo. Atsirado daug sausų, visiškai be lapų rankos storio šakų, kurios dabar jau KELIA PAVOJŲ Jums, širvintiškiai, ir Jūsų vaikams, kurie bėgioja šalia, prie fontano. Ypač tokiomis vėjuotomis dienomis, kaip šią savaitę.

    Matydamas, kad publikacijos ir komentarai nieko verti, šį kartą nutariau eiti toliau tiesiogine šio žodžio prasme. Užsukau į savivaldybę, o konkrečiai į Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių. Neminėsiu pavardžių, nes nėra tikslas kažką nulinčiuoti. Iš pokalbio supratau, kad iki šiol šis klausimas niekam nerūpėjo ir nebuvo savivaldybėje keliamas. Buvo žadėta išdžiūvusias ir pavojų keliančias šakas nugenėti, o ažuolo nykimo priežastis pasiaiškinti.

    Ar bus kas nors padaryta? Norisi tikėti žmonėmis. Bet viskas greičiau judėtų, jei iš gyventojų (o taip pat ir politikų) būtų parodytas realus noras šią problemą išspręsti. Kažką parašinėti internete nebeužtenka.

  • 2023-05-31 at 23:43
    Permalink

    Aš tai netikiu tom (galimai) pasakom, nei apie žandikaulį nei apie narkozę. Ar kas nors tikite?

  • 2023-05-31 at 23:18
    Permalink

    Šiandien pūtos mylmerei pro porcelianinius dantis liejosi. Ryt bus priimamos Vietos savivaldos įstatymo pataisos, ir vis tarybų nariai gaus orų atlyginimą, o ne numėsinėtą kaulą. 20 procentų savivaldybės mero atlyginimo. Ir tai bus neginčijama. Ir jokių kanceliarinių. Tai spjaudėsi, iš kur tokius pinigus paimti? Nes kitoms savivaldybės juk nereikės paimti, čia tik mylmerei? O juk tikslas buvo finansiškai nualinti opoziciją.

  • 2023-05-31 at 22:14
    Permalink

    Matomai Širvintų valdžiai patyrus “didelę traumą ir dvi narkozes”, po kurios reikėjo užsidėti paprastą kaukę ir pasirodyti rajono gyventojams, nieko nuostabaus, kad pjaunami medžiai, kad šlubuoja atmintis, kad dideliu procentu laimėti rinkimai į merus. Įdomu jeigu pertikrinus balsavimo medžiagą iš pagrindų, kokie būtų rezultatai? Aš netikiu, kad nėra melo.
    O dėl medžių naikinimo kažkas taip pat vyksta neaiškaus aplinkui. Ar paskelbtas konkursas ąžuolo lapų gamybai, nes vyks Širvintų miesto šventė, o ąžuolas be lapų. kap atrodys. Merė bus pasipuošus, o vargšas ąžuolas nuskriaustas, užcementuotas ir mirštantis. Kas už tai atsakys? Ogi niekas, kadangi savivalda už nieką neneša atsakomybės, nors nesilaiko iįstatymų. Biudžeto lovys dosnus, o aplik jį valdančiųjų dauguma.

  • 2023-05-31 at 21:57
    Permalink

    esu įsitikinęs, kad sekantis medžių pjovimas bus Gelvonų miestelyje. Liepos senos, genėti kasmet reikia, šaligatvių trinkelės iškilnotos . nors nupjovus liepas trinkelės nesuguls tvarkingai, bet rūpestį miesteliokams parodyt reikia… ir bus dar vienas miestelis be veido, be medžių, be savitumo……………………toks nudepiliuotas kaip kažkieno bikini zona……………………..

  • 2023-05-31 at 21:03
    Permalink

    Vienas geresnių įvykių pastaruoju metu, tai Bagaslaviškio medžių nupjovimas. Nes kaukės daugeliui nukrito. Piktinasi keliolika žmonių. Ir net iš tų pačių nei vienas nepasako, tiesiai, kas čia iš teisų kalta. Nepatinka, kad medžius nupjovė, bet mierė vis tiek gera. Tai sėkmės jums bagaslaviškiečiai. Garbinate ne tik dievą, bet jums ir mierė dievas. Kad man nė cypt prieš mierę.

  • 2023-05-31 at 18:11
    Permalink

    Pasaulį seną išardysim,
    Iš pamatų pačių ir tuo
    Naujai pasaulį atstatysim–
    Kas buvo nieks, tas bus viskuo.

  • 2023-05-31 at 12:08
    Permalink

    Citata: “išrašytas leidimas pjauti gluosnį ir eglę”

    Gerai, sutinku, kad medžiai esantys šalia pastato statybiniu požiūriu pastatui nėra gerai. Bet gluosnis yra gerokai atokiau nuo pastato ir nuo koplystulpio. Čia kažkokie kiti motyvai slepiasi.

    Bet čia Jūsų, bagaslaviškiai, reikalas.

  • 2023-05-31 at 11:46
    Permalink

    Aš net neabejoju, kad artimiausią sekmadienį, po mišių Bagaslaviškio Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje, tie “susirūpinę gyventojai” susitiks su miestelio ir parapijos bendruomene, papasakos apie savo istorinį poelgį pašalinant brandžius sveikus medžius ir atveriant Lietuvai ir Pasauliui įspūdingos architektūros šedevrą.

Comments are closed.