Rudeninis “Bočių” susitikimas

Nespėjai apsidairyti, o karštoji vasara jau praeityje. Rudenėlis… Sodo, lauko darbai užbaigti pats laikas bočiams susitikti. O pasimatyti, pasikalbėti, pasidalinti gyvenimo pokyčiais labai smagu po kavinės „Lelija“stogu. Rajono „Bočių“ taryba žino ko reikia jos nariams. Tad spalio pradžioje ir suprašė bočelius susitikti ir dar muzikantą Aleksandrą Borusevičių pakvietė. Sugužėjo, suvažiavo senjorai iš viso rajono. \pinutėlė banketų salė.

  Susitikimo pradžią paskelbė pirmininkas Vladas Jablonskas. Supažindinęs su renginio eiga, pirmininkas paprašė tylos minute pagerbti anapilin išėjusią bočių narę veteranę Janiną Garbatavičienę. Susitikimo metu su profesine švente buvo pasveikinti mokytojai. O jų pasirodo gana gausus būrys net dvidešimt penki pedagogai bočių nariai. Tądien visus stalus puošė rožių žiedai. Prie kiekvieno stalo sėdėjo arba mokytojas arba jubiliatas. Nuoširdi šypsena lydėjo kliekvieną, kuris jubiliejaus proga buvo apdovanotas rožių puokšte ir muzikanto atlikta melodija. O pasveikinti buvo Elena Kojienė, Ramutis Krasauskas, Sigita Jankovskienė, Algirdas Miliukas, Aldona Kaminskienė, Janė Matulienė. O kaip be „Ilgiausių metų“. Sugiedojo visa salė.

  Sumanūs ir išradingi bočių tarybos nariai nuo šio susitikimo įvedė kasmetinį aktyviausių narių nominacijų apdovanojimą. Kokios nominacijos  bus ateityje – tai jau pačių bočių reikalas, kokias pasiūlys,  o šį kartą dosniausios šeimininkės nominacija atiteko Rasai Buzienei, geriausio šokėjo-Alfonsui Gudašiui, balsingiausio dainininko- Antanui Marcinkevičiui, balsingiausios dainininkės-Zinai Stonienei, daugiausia primezgusios kojinių ukrainiečiams-Reginai Ambrazienei, auksarankio tautodainininko-Povilui Malinauskui, geriausios šokio vedėjos- Reginai Kvasalienei, turtingiausios mamos ir močiutės (penkio dukros ir devyni vaikaičiai) nominacija apdovanota Monika Ališauskienė. Nominacijas teikė ir kiekvienam vis gerą žodį tardavo ar šmaikščiai pakomentuodavo pirmininko pavaduotoja Genovaitė Abromavičienė. Žinoma skambėjo muzika, sukosi poros, nuo stiprių vyrų balsų kilnojosi lubos. Smagu? Žinoma.  „Tai langas į pasaulį“- sakė besirengdama namo gelvoniškė. Po savaitės kelionė į Dieveniškes. Vėl bus naujų įspūdžių. O bočiams to tik ir reikia.

Valda Patinskienė