Pristatomas patobulintas 2024 m. Seimo rinkimų apygardų ribų pokyčių projekto variantas

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pakoregavo ir visuomenei pristato patobulintą 2024 m. Seimo rinkimų apygardų ribų pokyčio variantą.

Pristatomas patobulintas 2024 m. Seimo rinkimų apygardų ribų pokyčių projekto variantas

VRK siūlomas antrasis 2024 m. Seimo rinkimų apygardų ribų projektas>> 

Atkreipiamas dėmesys, kad yra siūlomi du apygardų ribų pokyčių variantai, kurie yra susiję su Vilniaus rajono ir Panevėžio rajono teritorijose esančių apygardų ribų perbraižymu.

Pasiūlymus dėl šio projekto keitimo VRK kviečia siųsti per artimiausias dvi savaites, iki 2023 m. lapkričio 14 d., el. pašto adresu apygarduribos@vrk.lt

Visus gautus pasiūlymus VRK, bendradarbiaudama kartu su Vilniaus universiteto Geografijos ir kraštotvarkos katedra, peržiūri ir analizuoja, ieškodama būdų, kaip į juos atsižvelgti išlaikant Rinkimų kodekse nustatytus reikalavimus: reikalingą rinkėjų skaičių konkrečioje rinkimų apygardoje, valstybės teritorijos suskirstymą į vienmandates rinkimų apygardas per ankstesnius Seimo rinkimus ir administracinį teritorinį padalijimą.

VRK primena, kad Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams organizuoti ir vykdyti yra sudaroma viena daugiamandatė rinkimų apygarda, kurioje balsuoja visi turintys balsavimo teisę Lietuvos Respublikos piliečiai ir 71 vienmandatė rinkimų apygarda: 70 – Lietuvos Respublikos teritorijoje ir 1 – Pasaulio lietuvių vienmandatė apygarda.

Artimiausi Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai numatomi 2024 m. spalio 13 d.