Grabijolų kaimo gyventojai pasipriešino verslininkų planams šalia statyti vėjo jėgaines – jos būtų matomos net iš Kernavės

  Į LRT GIRDI kreipėsi Grabijolų gyventojai. Istorinio, valstybės saugomo kaimo žmones pasiekė laiškai, kuriuose pranešama apie planuojamas vėjo jėgainės statybas. Rašoma, kad dėl jų bus ribojama gyventojų ūkinė veikla. Vietos seniūnija teigia nebuvusi informuota apie vėjininkų planus, o Elektrėnų savivaldybė tikina, kad leidimai verslui išduoti nepažeidžiant įstatymų. Istorija susidomėjus paveldosaugininkams ir LRT RADIJUI, rajono valdžios ir verslo planai staiga pasikeitė.

PLAČIAU SKAITYKITE:

https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/2122357/grabijolu-kaimo-gyventojai-pasipriesino-verslininku-planams-salia-statyti-vejo-jegaines-jos-butu-matomos-net-is-kernaves?fbclid=IwAR1T1pnFQHbFccymIRveSlc5JyfrwHy2aZ7Z_CQukFwz09cco6AembWB6EI

3 thoughts on “Grabijolų kaimo gyventojai pasipriešino verslininkų planams šalia statyti vėjo jėgaines – jos būtų matomos net iš Kernavės

  • 2023-11-16 at 11:42
    Permalink

    Dėl manęs nepergyvenk. Dėl savęs irgi. Nematau pramės čia rašinėti. Tiesiog pastaba asociacijai kaip viskas atrodo iš šono. Nors neturiu iliuzijų, kad jiems tai įdomu. Juk viską žino geriau.

  • 2023-11-16 at 11:25
    Permalink

    Jau kurį laiką Gerb. Dainius buvo dingęs. Neramu, pergyvenau, visuomeniškai gyvas ar ne? Norint įsitikinti, ar gyvas, reikia žvakutę uždegti, ir prie nosies… Jau buvau beeinąs. Bet neprireikė. Pasirodo, tereikia parašyti apie vėjo jėgaines.

  • 2023-11-16 at 10:10
    Permalink

    Asociacija “Kraštovaizdis” stengiasi, kepa įrašus, bet, deja, juose jokio konkretumo. Siekiamas tikslas koks? Jei aiškiai iki smulkmenų neapibrėžiamas tikslas, tai apie kažkokias derybas kalbėti nėra jokios prasmės.

    Prieš mėnesį asociacija savo feisbuke rašė: “Už vėjo jėgainių atitolinimą NUO GYVENVIEČIŲ bent dvigubu ar dar reikšmingesniu atstumu nei dabartiniai įstatymai numato”. Dabartiniuose pasisakymuose, tame tarpe asociacijos prezidento, šių nuostatų nė kvapo nėrasite.

Comments are closed.