Sveikatos centrų mobilių komandų aprūpinimas įranga ir transporto priemonėmis

/ VIRGINIJUS SARPAUSKAS, Savivaldybės tarybos narys nuo TS-LKD /
Nr.1. Vokietija, Prancūzija, Italija, Nyderlandai, Švedija, Austrija, Danija, Suomija, Airija.
Nr.2. Tai Europos Sąjungos valstybės, kurios į bendrą biudžetą sumoka daugiau, nei iš jo gauna.
Nr.3. Būtent šios valstybės finansuoja ES projektus, priemones ir programas.
Nr.4. ES valstybių donorių lėšomis finansuojama priemonė: “Ilgalaikės priežiūros dienos centrų įrengimas, mobilių komandų aprūpinimas įranga ir transporto priemonėmis”
Nr.5. Širvintų rajono savivaldybės administracija ir veiklos partneris Širvintų rajono savivaldybės sveikatos centras dalyvauja projekte “Širvintų rajono savivaldybės sveikatos centro mobilios komandos aprūpinimas darbui reikalinga įranga ir transporto priemone’
Nr.6.Laukiamas rezultatas.  Investicijas numatoma skirti mobilių komandų aprūpinimui įranga ir transporto priemonėmis: esamų ASPN paslaugas teikiančių specialistų komandų aprūpinimas darbui reikalinga įranga ir priemonių komplektais ir automobiliais. Įgyvendinus projektą, Širvintų rajono savivaldybės sveikatos centrui bus nupirktas elektromobilis (lengvasis automobilis, M1 klasė) ir jo įkrovimo 1 (viena) stotelė. Projekto įgyvendinimo metu taip pat bus įsigyta pagal Apraše Nr.18 pateikiamą įrangos sąrašą, darbui reikalingų priemonių.
Nr.7.Lėšų poreikis ir šaltiniai. 2022–2030 metų sveikatos priežiūros kokybės ir efektyvumo didinimo plėtros programos pažangos priemonės Nr. 11-002-11-01 „Gerinti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą“ projekto finansavimo sąlygų Aprašo Nr. 18 2 priede Širvintų rajono savivaldybei numatyta skirti 73 211,96 Eur su PVM.
Nr.8.Finansuojamoji dalis – 100 proc. T.y. viskas finansuojama ES lėšomis.
Nr.9. Reikalingi atlikti veiksmai:
Sukaupti visas fizines ir valios pastangas ir Širvintų savivaldybės tarybos posėdžio metu balsuojant pakelti ranką “UŽ”.
Pateikti paraišką.
Nr.10. Dar reikia visur girtis, kad tai valdančiųjų nuopelnas, ir jokiu būdu neužsiminti, kad visa tai finansuoja Vokietija, Prancūzija, Italija, Nyderlandai, Švedija, Austrija, Danija, Suomija, Airija, tiksliau, jų mokesčių mokėtojai.
Tik, Karlai, šioje programoje dalyvauja…. ops, visos 60 savivaldybių. Didžiosios savivaldybės gauna daugiau, 3 visai nedaug, o 46 savivaldybės gauna vieną ir tą pačią suma: 73 211,96 Eur su PVM.
 
Tris kartus Valio ir Dėkui Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Nyderlandų, Švedijos, Austrijos, Danijos, Suomijos, Airijos mokesčių mokėtojams.