Raudono veršio triumfas

  Antradienį kavinėje “Lelija” besirenkant protų mūšių batalijų dalyviams niekas negalėjo įtarti kaip pasibaigs vakaras. Po paskutinio žaidimo, žinoma, intrigos būta, bet, kad viskas baigsis taip, vargu ar kas galėjo atspėti. Šachmatininkų “apšildyti” protmūšiautojai padėkojo vis gausėjančiam rėmėjų ratui ir kibo vienas kitam į atlapus.

   Žaidime viskas keitėsi lyg kokiame stebuklingame kaleidoskope. Po pirmo turo į priekį įsiveržė praėjusios savaitės čempionai – KIETAI VIRTI, pasibaigus antrajam turui lyderiu kiek netikėtai tapo RAUDONAS VERŠIS. Žaidimui persiritus į antrą pusę jau pirmavo legendiniai KAS TIE JIE, o po ketvirto turo lyderystę susigražino KIETAI VIRTI. Paskutiniame ture, papuoštame septyniais muzikiniais klausimais sprendėsi žaidimo nugalėtojų ir kitų vietų laimėtojų klausimas. Beveik visos komandos jį sužaidė puikiai. Nuostabiai, jau tradiciškai, finišavo KOVOTOJAI ir pagaliau su sugrįžusiu Ričardu žaidęs BOKŠTAS. Tačiau neužteko žaisti puikiai ar nuostabia – reikėjo žaisti fantastiškai, ką ir padarė tik du kartus suklydęs RAUDONAS VERŠIS. Labai saldi pergalė vos vienu taškeliu prieš jau beveik pradėjusius švęsti KIETAI VIRTUS!

  Sąžiningai, per trejus metus nei viena žaidimą laimėjusi komanda nebuvo sulaukusi tiek ovacijų, plojimų ir sveikinimų. Galima pagalvoti, kad tai tik netikėtas atsitiktinumas, bet aš nenorėčiau sutikti. Per trejus RAUDONO VERŠIO mūšių “Auksinio proto Širvintose” arenoje metus būta visko: apmaudžiai neatsakytų klausimų, nelemtų klaidų, beveik pergalių, išbrauktų teisingų atsakymų ir skaudžių nesėkmių. Bet komanda nepasidavė – toliau spinduliavo gera nuotaika, džiugino bendruomenę staigmenomis, dalyvavo beveik visur ir visada, kur tik galima buvo dalyvauti, palaikydavo visas iniciatyvas ir vis po truputį gerino savo žaidimą. Esu tikras, kad ši itin bendruomeniška, draugiška, linksma, šilta ir aktyvi komanda nusipelnė šios šlovės valandos, turbūt, labiau nei bet kas kitas. Šaunuoliai! Bravo! Valio!

  Vos nepamiršau rėmėjų prizų, kurių tą vakarą buvo itin gausu. Briedžio miške universalus drabužis atiteko KIETAI VIRTIEMS, Dermės dovana džiaugėsi pagaliau vėl puikiai žaidęs BOKŠTAS, Slapto rėmėjo prizas atsidūrė pas KOVOTOJUS, Dabužynės bityno dovana seilę varvino BOKŠTUI, Arūno Kerpiškio uogų ūkio naujuoju prizu džiaugėsi RAUDONAS VERŠIS, Arvydo Dačkos originalūs ir praktiški darbai stebino TURNBULENCIJĄ, Draustuko dovanomis džiaugėsi KIETAI VIRTI ir KOVOTOJAI. Čia dar neminint smulkių suvenyrų “porelių” mylėtojams 🙂 Tai štai kokie reikalai vyko šį antradienį. Neabejoju, kad po savaitės bus ne mažiau įdomu, nes, tikėtina, kad prisijungs dar viena nauja komanda 🙂 Iki susitikimo ten pat ir tuo pačiu metu!