VRK: bus tiriami keturi skundai dėl galimų rinkėjų papirkimų

  Jau rašėme, jog gavome informacijos, kad VRK yra apskųsta rajono merės šeima. Tuomet VRK mums atsakė, kad daugiau informacijos suteiks, kai skundai bus baigti nagrinėti.

  Paskutinę žiemos dieną VRK posėdyje ir vėl skambėjo Širvintos bei merės šeimos pavardės.

  Sausio 29 d. VRK gavo keturis anoniminius skundus dėl LR Seimo nario J.Pinskaus (Regionų partijos pirmininko), Širvintų rajono savivaldybės merės Ž.Pinskuvienės  ir kitų savivaldybės tarybos narių, kurie priklauso Regionų partijai, kuomet jie Kalėdiniu laikotarpiu lankė įvairias institucijas ir dalijo dovanas. Skunde teigiama, kad tie veiksmai buvo atliekami jau rinkimų į Europos parlamentą politinės kampanijos laikotarpiu, kuris prasidėjęs 2023 m.  gruodžio 9 d., ir prašo įvertinti dėl rinkėjų papirkimo aspektų. Informacija buvo tikslinama. Nei Regionų partija, nei savivaldybė neneigia, kad tie veiksmai buvo atlikti. Jie pateikia savo vertinimą, kad tai buvo tradicija. Bet iš kai kurių pridėtų nuotraukų matoma, kad dovanos yra su logotipais, Seimo nario pavarde. Todėl  manoma, kad būtų tikslinga pradėti tyrimą ir prašoma VRK sprendimo.

  VRK tenkino prašymą ir pradeda tyrimą pagal minėtus pranešimus.

  Skaitytojams turime pasakyti, kad pačių skundų esmės žinome tik tiek, kiek girdima VRK posėdžio įraše. Deja, VRK jų neatskleidžia, o rašiusio (-ių) mes nežinome.

  Norime visiems priminti, kad rinkimai yra labai rimtas ir svarbus reikalas. Todėl taip rimtai reaguojame į VRK pranešimus apie galimus pažeidimus mūsų rajone.

  „Krašto žinios“ nesiima spręsti, kas turi laimėti rinkimus. Lai laimi stipriausi ir protingiausi. Bet sąžiningai.

  Pridedame VRK posėdžio įrašą ir primename, kad LR Prezidento rinkiminė kampanija prasidėjo 2023 m. lapkričio 12 d., o Europos parlamento – 2023 m. gruodžio 9 d.

 

 

 

 

 

14 thoughts on “VRK: bus tiriami keturi skundai dėl galimų rinkėjų papirkimų

  • 2024-03-05 at 15:58
    Permalink

    Motinai devetas masinas perka is velniai zino kur ir uz kiek. kiek tai tesis sitas bardelis savivaldybei. siuksliu pilnas miestas kas daros. baisu

  • 2024-03-05 at 10:08
    Permalink

    Svarbu, kad nenutemptų po rinkimų. Tegu nubaudžia ir dotaciją nuima

  • 2024-03-04 at 19:44
    Permalink

    Verkaus valdovė: puola nevidonai, kabinėjasi kons(c)vatoriai, šmeižia, puola šventuosius.. Kažkur girdėta, gal apie mafiozų giminę Sicilijoje..

  • 2024-03-03 at 14:45
    Permalink

    O Živilė tuoj skulptūrą pastatys Jaunimo parke. Tos mergaitės veidas grynai yra Živilės, Tuo galite įsitikinti pažiūrėję į jos nuotrauką socialiniuose tinkluose. Ir vėl naujas cirko numeris, tik artistė ta pati. Įdomu ant skulptūros nebus inicialų ŽP? Įdomu koks sekantis numeris? Živile, nueik į turgų ir išplatink nuotrauką po Lietuvą, kokiomis sąlygomis dirba tavo rinkėjai. Dar gali autobusų stotį iš vidaus nuotrauką padaryti ir išplatinti. čia lankosi tavo paprasti rinkėjai.

  • 2024-03-01 at 17:40
    Permalink

    Šiandien nuotaika puiki, kadangi Širvintų rajono žmonės pradėjo dirbti. Juk visi gabūs, mąstantys nustumti nuo rajono valdymo. o kitus žmones užliūliavo Živilė su dovanėlėmis (puodukai, šokoladukai, tušinukai su Jono ir Živilės pavardėmis). Pagal kokį įstatymą jie įsijautė į tokį vaidmenį, kad rajonas yra jų. Ir tik jie stovi tribūnose, tik jie kalba, vadovauja, lyg aplinkui nėra kitų darbuotojų. O Širvintų savivaldybėje ar yra atstovė spaudai?
    Nes pagal socialinius tinklus, nuotraukas rajone dirbanti viena, dar padeda vyras. Vien cirko numeriai. Kaip jums atrodo, jeigu Živilė giria Joną, kad jis paruošė pasiūlymą seimui dėl kelių remonto, dėl investicijų. Tai ką jis turi dirbti būdamas seimūnu. ne pasiūlymus ruošti, įstatymų pakeitimus?

  • 2024-03-01 at 16:19
    Permalink

    Jei pradėjo tyrimą reiškia yra galimi nusižengimai, ko pyktį kad kažkas mato tai ir rašo. Tegu merė atsako, negi ji matydama pažeidimus tylėtų?

  • 2024-03-01 at 12:35
    Permalink

    Nu ir tikrai įdomu: žinojo ar nujautė? O gal ir ten savi sėdi ir nenubaus?

  • 2024-03-01 at 11:38
    Permalink

    Tradicijos tęsiasi, kaip be pasivadintų darbai ir metodai lieka tie patys.

  • 2024-03-01 at 09:38
    Permalink

    Būtu stebėtina ir keista jeigu Pinskai dalyvautu rinkimuose be papirkimų ir pažeidimų. Juk ta kompanija sąžiningai nesugeba dalyvauti rinkimuose

  • 2024-03-01 at 09:14
    Permalink

    Įdomu ar šeimos laikraštis paskelbs šią svarbią žinią? Juk taip teisingai rašo apie visas aktualijas, tiek gerų šeimos darbų aprašo, visus niekadėjus prišpilkuoja.
    Vat ir pamatysime kiek teisinga Širvintų popierinė spauda.

  • 2024-03-01 at 09:02
    Permalink

    Nu matote ir nuojauta jos nepagavo. O tyrimai tikrai nepradedami šiaip sau.

  • 2024-03-01 at 09:00
    Permalink

    Kaip yra, kad merė anksčiau už VRK pranešė jog pradėtas tyrimas? Galimai gavusį informaciją apie skundus pati suprato nusižengusi rinkimų kodeksui? O tada kam tada vaidinti auka?
    Merė 20d. praneša jog pradėtas tyrimas, o VRK tik 29d. oficialiai praneša jog pradeda tyrimą.

  • 2024-03-01 at 08:29
    Permalink

    Nu ko jūs kabinatės prie tos šeimos?! Dirba juk. Stengiasi. Kokios šventės gražios. Pasensit ir jums dovanų atveš. Nereikia taip pavydėti

  • 2024-03-01 at 07:14
    Permalink

    Dabar ,,merė” verks kad ją puola, gal dar ir ,,ašarą” išspaus?

Parašykite komentarą

*

code