Nr.3 Briedžių tako beržyno istorija

    Yra akivaizdžių įrodymų, kad gyvenimas Širvintų rajone vyko ir iki 2015 metų.
    Ir, jeigu jums kalba, tos kurios kalba, kad jos 2015 metais įkūrė Širvintų savivaldybę, netikėkite. „Dieve, Dieve, kaip rajonas buvo nuvarytas…“.
   Štai jums, „Širvintų miesto Tūkstantmečio šventė 1009 – 2009“. Miestas pilnas žmonių. Scenoje ir aikštėje prieš ją, vienas kolektyvas keičia kitą. Savivaldybės vadovai sėdi kukliai tarp žiūrovų. Nėra asmenybės kulto. Nėra Jono generolo. Nėra begalinių apdovanojimų scenoje. Nėra VIP ložės. Nėra samdytų už dešimtis tūkstančių super duper ultra mega Žvaigždžių. Viskas tikra, šilta ir nuoširdu.
   Šioje nuotraukoje meninė instaliacija. Gal būt ji reiškia, kad Lietuva jūrinė – upinė valstybė?
   Tai, kas mums dabar svarbu – nuotraukos antrame plane medžių masyvas. Tai dabartinis Briedžių tako beržynas.
„Širvintų miesto Tūkstantmečio šventė 1009 – 2009“
Jaukios, gražios ir patrauklios Širvintos.

5 thoughts on “Nr.3 Briedžių tako beržyno istorija

  • 2022-10-10 at 08:54
    Permalink

    Visiškai pritariu paskutiniam komentarui. Žmonės patikėjo blizgučiais, bet nemato, kad realiai rajone niekas nesikeičia. Rajonas prie pat Vilniaus, o kiek naujų verslų buvo pritraukta? Už EU pinigus pastatyt fontaną, nutiest šaligatvius ir pan., sugebėjimų nereikia. Visa Lietuva tvarkosi. Tikrai, kartais toks įspūdis, kad žmonės be Širvintų nieko nėra matę, tai jiems dabar kaip koks stebuklas. Jūs nuvažiuokit bet kur, į bet kurį kitą rajono centrą ir tada pamatysit, kad be tų plytelių ir gėlyčių Širvintose nieko nėra. Miestas nuobodus, jame nėra kas veikti, viskas kas vyksta su verslais, tai tik pačių gyventojų iniciatyva. Tai aš nematau, kuo džiaugtis, kad už EU pinigus yra kažkas tvarkoma, o už Širvintų biudžeto pinigus skraido lėktuvai. Man bjauru žiūrėt į metės viešuosius ryšius, kai kiekvienas FB post’as prasideda jos nuotrauka. Tiesiog svetima gėda, tokia kaimo moteriškė, kur ryškiai dažos, garsiai rėkia ir ją visi mato. Bet realiai viskas ten tuščia.

  • 2022-10-07 at 00:05
    Permalink

    Pravažiuokite per Lietuvą ir matysite, kiek yra padaryta už ES pinigus masiniam žmonių laisvalaikio praleidimui. Trinkelyno mažai, o puoselėjama žali plotai ir reikia tada nedaug įdėti darbo, kad būtų tvarkinga. Kitos savivaldybės skatina verslą. O kiek verslų atsidarė Širvintose nuo 2015 m.? Turgus ir tas tuoj bus uždarytas. Vargšai pensininkai parduoda sėdėdami ant dėžių, ratų, kad prisidurti prie pensijos. Fontanai įrengiami, o stalus įrengti per brangu.
    Mūsų garsioji Lietuvos “kritike” Živile, reikia pasižiūrėti į rajono žmones ir dirbti jiems, o ne Regionų partijai.

  • 2022-10-06 at 19:19
    Permalink

    Iki 2015 ES pinigai nebuvo skiriami grožiui. Ar Jūs iš Širvintų kojos nekeliat, kad stebitės? Visa Lietuva keičiasi, ne tik Širvintos.
    Deja, tie pokyčiai ne visad į gerą…

  • 2022-10-06 at 13:39
    Permalink

    Aplink brūzgynai tik buvo ir šabakštynai.dabar malonu į Širvintas įvažiuoti,visur tvarkinga.

  • 2022-10-06 at 11:52
    Permalink

    Kadangi dabar jau oficialiai esate kandidatas į merus, tai pateikite savo matymą koks turėtų būti miestas (rajonas). Nes dabar tik neaiškios aliuzijos į kažką, bet nieko labai konkretaus.

    Širvintos 2023-2027. Kokios jos turėtų būti?

Comments are closed.