Nestatykite automobilių neįgaliesiems skirtose vietose

    Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai organizuoja priemonę, skirtą gruodžio 3-ąją minimai Tarptautinei žmonių su negalia dienai. Šios priemonės tikslas – atkreipti vairuotojų dėmesį, paraginti nepažeisti taisyklių ir nestatyti automobilių tose vietose, kurios pažymėtos ženklu „Neįgalusis“.

Žmonių su negalia diena pradėta minėti 1983 m., aktyviai supažindinant visuomenę su žmonių su negalia problemomis. Minint šią dieną siekiama atkreipti dėmesį, kad žmonėms su negalia būtų suteiktos vienodos teisės ir būtų sudarytos sąlygos būti lygiaverčiais visuomenės nariais. 1992 m. pabaigoje, Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė gruodžio 3-ąją Tarptautine žmonių su negalia diena.

Pagrindinė žinutė kurią nori perduoti bendruomenės pareigūnai – paraginti vairuotojus nestatyti transporto priemonės žmonėms su negalia skirtoje vietoje. Vairuotojai turėtų būti supratingi ir atminti, kad asmens su negalia transporto priemonei skirta vieta ne šiaip yra platesnė, nei įprasta – ji skirta judėjimo negalią turinčiam asmeniui patogiau persėsti iš transporto priemonės į neįgaliojo vežimėlį.

Pastatydami transporto priemonę kelio ženklo „Stovėjimo vieta“ su papildoma lentele „Neįgalieji“ galiojimo zonoje neturėdami skiriamojo ženklo „Neįgalusis“ arba asmens su negalia automobilio statymo kortelės, vairuotojai pažeidžia Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Tokio pobūdžio pažeidimas gali užtraukti asmeniui administracinę atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2 dalį ir gali būti paskirta bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Minėdami Tarptautinę žmonių su negalia dieną bendruomenės pareigūnai ragina visuomenę būti tolerantiškesnę ir sąmoningesnę.

Ukmergės rajono policijos komisariatas

2 thoughts on “Nestatykite automobilių neįgaliesiems skirtose vietose

  • 2019-12-03 at 12:03
    Permalink

    Širvintose patikrinkit. Uch kaip mėgsta mirozai tas vietas

  • 2019-12-03 at 10:01
    Permalink

    Ypač daug neįgaliųjų su BMV. Tiesa, pažymėjimų jie neturi, bet supračiaus jokio

Comments are closed.