Rečionyse – dėmesys saugumui kelyje

Rečionyse (Ukmergės raj.) pirmą kartą organizuoti renginiai, kurių tikslas – atkreipti dėmesį į saugų eismą keliuose, priminti būtiniausias taisykles ir skatinti jų laikytis. Tai respublikinio konkurso ir iniciatyvos „Eismo saugumas bendruomenėse“ dalis.  Šis konkursas vyksta jau nuo 2010 metų ir įtraukia vis daugiau organizacijų ir bendruomenių, skatindamas atnaujinti  ir gilinti gyventojų saugaus eismo žinias, ugdyti teisingus įpročius ir sąmoningumą kelyje, kad būtų išvengiama kiek įmanoma daugiau nelaimių. Rečionių bendruomenė prie šio konkurso prisijungė pirmą kartą ir pradėjo organizuoti pirmuosius renginius saugaus eismo tema: rugsėjo pabaigoje vyko orientacinės varžybos bei gyventojų protmūšio komandinis žaidimas.

Orientacinių varžybų metu kaimo vaikai ir jaunimas susibūrė į tris komandas. Visos trys dalyvių komandos gavo atšvaitus, komandų vadai buvo pažymėti šviesą atspindinčiomis liemenėmis. Pirmoji užduotis – teisingai užsidėti atšvaitus ir paaiškinti, kodėl jie turi būti dėvimi būtent dešinėjė pusėje,  jaunimui buvo nesunkiai įveikiama. Taip pat nesunkiai įveikiami buvo ir paruošiamieji klausimai, kur ir kaip galima teisingai pereiti gatvę. Visos komandos prisižadėjo varžybų metu laikytis saugaus eismo taisyklių ir išskubėjo vykdyti pagrindinės varžybų užduoties . Kaimo teritorijoje reikėjo rasti paslėptas dėlionės dalis, iš kurių grįžus buvo sudėliota bendra visų trijų komandų dėlionė – konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse“ simbolis. Visi dalyviai buvo apdovanoti atšvaitais bei saldžiais prizais.

Po orientacinių varžybų jaunimą palaikiusieji suaugę Rečionių bendruomenės nariai bei svečiai iš Šaukavos buvo pakviesti pasivaržyti protmūšio žaidime. Apšilimo klausimai buvo skirti plačiau susipažinti su konkursu „Eismo saugumas bendruomenėse“ ir pasitikrinti žinias apie apie savo bendruomenę. Ruošiantis protmūšiui pagelbėjo ir Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės, tad pagrindinėje protmūšio dalyje netrūko išradingų klausimų ir net mįslių apie saugų eismą. Tarp keturių besivaržiusių komandų geriausiai pasirodė bendruomenės tarybos komanda „Galiorka“, nors nuo jų labai nedideliu skirtumu atsiliko ir „Senjorai“ bei abi jaunimo komandos.  Visi dalyviai buvo apdovanoti atvaitais bei šviesą atspindinčiomis liemenėmis.

Organizatorių informacija