Dienos centro vaikus aplankė Laura Asadauskaitė Zadneprovskienė

      Rugsėjo 26 dieną Širvintų vaikų dienos centre lankėsi Lietuvos penkiakovės čempionė Laura Asadauskaitė Zadneprovskienė. Ji mums papasakojo kas yra penkiakovė, bei atsakė į vaikų užduotis klausimus, mokė mus kepti blynus su cukinijom, vaikai buvo nustebę, nes nevisi buvo ragavę, o kai paragavo iki šiol prašo, kad keptumėm centre.

      Laura sportu  pradėjo domėtis nuo 10-ies metų, o sportuoja jau 25 metus. Paskatino sportuoti tėvai, kad nepultų ligos ir būtų sveika. Sportas užima beveik visą dieną, todėl didžiąją dienos dalį praleidžia sporto salėje.

      Pirmą laimėjimą Laura gavo 2007 metais – brondzos medalį. Beveik visada užima 1-ąsias vietas sporte. Pastangų įdėjo daug, kaip ir kiekvienas į savo svajones. Laurai sportas suteikia svajonių gyvenimą. Ji užsiima šiuolaikine penkiakove, į kurią  įeina 5 rungtys, tai  šaudymas su pistoletu, fechtavimasis su špaga, 200 m plaukimas laisvuoju stiliumi, konkūrinis jojimas ir kroso bėgimas.  Be sporto Lauros hobis yra vaikų auginimas. Sportininkams valgyti per dieną galima 3 kartus. Per sporto metus buvo daug traumų,  buvo operacija. Laura labai džiaugiasi kuo užsiima. Sportininkai į pensiją išeina kada nori, kada jaučia, kad sveikata neleidžia sportuoti. Laura mums atsakė į visus klausimus, diena su Laura buvo labai puiki! Daug išmokom ir sužinojom!

Saulė Kaupaitė

One thought on “Dienos centro vaikus aplankė Laura Asadauskaitė Zadneprovskienė

  • 2019-10-07 at 07:29
    Permalink

    Prie ko čigoniški šokiai? Savų neturim?

Comments are closed.