Lietuvoje didėja sergamumas gripu ir peršalimo ligomis

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) padidėjo. Praėjusiąją savaitę, lyginant su užpraeita, registruota 4 kartus daugiau gripo atvejų.

40-ąją šių metų savaitę (2019 m. rugsėjo 30 d. – spalio 6 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 58,6 atv./10 tūkst. gyventojų. Praėjusią (40-ąja) metų savaitę registruota 20 gripo atvejų ir tai keturis kartus daugiau nei užpraeitą savaitę (39-ąją). Praėjusiais metais tuo pačiu metu sergamumas buvo didesnis ir siekė  64,8 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 40-ąja savaitę registruotas Telšių administracinėje teritorijoje, didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje. Praėjusią savaitę dėl gripo hospitalizuotas vienas vaikas.

       Pajutus pirmuosius gripo simptomus rekomenduojame kreiptis į savo šeimos gydytoją. Norėdami apsaugoti savo ir aplinkinių sveikatą, rekomenduojama likti namuose ir neužsiimti savigyda.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras

One thought on “Lietuvoje didėja sergamumas gripu ir peršalimo ligomis

  • 2019-10-12 at 20:13
    Permalink

    Kada Širvintose skiepas bus? Vėluojate

Comments are closed.