Širvintų rajono ūkininkų sąjunga vykdo savo veiklą ir kviečia tapti jos nariais

Ruduo – derliaus skaičiavimo metas. Nuo to, kokie metai ir kokį derlių davė ūkininkams, priklauso, ką dėsime ant savo stalo. O metai tikrai nebuvo lengvi: orai nelepino ir kaitra degino ne tik pasėlius, bet ir žolę, dėl ko ūkininkams buvo sudėtinga pasiruošti pašarų gyvūliams. Išlieka klausimas, kaip sulaukti ūkininkui pavasario ir išmaitinti ūkį. Tai ko gero vienintelis verslas, kurio sėkmė tiesiogiai priklauso nuo oro sąlygų.

Lietuvos ūkininkų sąjunga (LŪS) rūpinasi žemdirbiais ir jų rūpesčiais, sprendžia įvairius su ūkininkavimu susijusius klausimus, kai kuriuos jų net ES lygiu. Sąjungą sudaro rajonų skyriai. 2005 metais Širvintų rajono ūkininkai buvo priimti į Lietuvos ūkininkų sąjungą. Tuo metu vyko susitikimai, renginiai, pasitarimai. Širvintų skyriui vadovavęs Jonas Purvaneckas 2013 metais savo veiklą ūkininkų sąjungoje sustabdė dėl viešų ir privačių interesų nesuderinamumo. Skyriaus veiklą tęsė Dalia Ėmužytė. Bet gal būt dėl pačių ūkininkų pasyvumo veikla apmirė.

Šių metų spalio 14 dieną 18 val. Levainių dvarkiemyje vyks Širvintų rajono ūkininkų sąjungos susirinkimas. Laukiami visi, kuriems svarbūs ūkininkavimo klausimai. Visa papildoma informacija teikiama el.paštu purvaneckasjonas@gmail.com ir telefono numeriu 8-687 46390

Kaip pasakoja Jonas Purvaneckas, teko rimtai apsvarstyti galimybes ir atnaujinti veiklą, nes registre pirmininko pavardė nebuvo pakeista.  Tad 2018 metais susirinkusi iniciatyvinė grupė nusprendė atnaujinti veiklą ir siekti vėl tapti Lietuvos ūkininkų sąjungos nariais. 2018-12-17 atlikus visus sąjungos formalumus, LŪS prezidiumui buvo pateiktas prašymas dėl priėmimo į LŪS asociaciją. Šių metų sausį vykusiame išplėstiniame LŪS posėdyje Jonui Purvaneckui teko atsakyti ir į ne itin patogius klausimus, prisiimti atsakomybę sumokėti dalį skolos. Paaiškėjo, kad dalis Širvintų rajono ūkininkų jau yra tapę kitų rajonų skyrių ir asociacijų nariais. Mat teikiant projektus narystė LŪS prideda papildomų balų, kurie kartais tampa reikšmingi siekiant gauti paramą ūkiui.

Reikalavimus įvykdžius priimtas palankus širvintiškiams sprendimas. 2019 m vasario 26 d. Širvintų rajono ūkininkų sąjunga tapo Lietuvos ūkininkų sajungos nariais.

Šiandien Širvintų rajono ūkininkų skyrius nėra didelis, bet jis atviras kiekvienam, kuris ūkininkauja arba domisi ūkininkavimu. Tai nėra politinis sambūris, tad skyriuje nėra politikuojama. Vienintelė sąlyga ir reikalavimas – būti žemdirbiu arba to siekti ir mokėti nario mokestį.

Jonas Purvaneckas teigia: „Kviečiu rajono ūkininkus dalyvauti Širvintų ūkininkų sąjungos veikloje. Niekas kitas neviešins ir neišspręs mūsų problemų. Lietuvos ūkininkų sąjunga, tai seniausia organizacija, vienijanti laisvanoriškai tapusius narius ir yra įkurta prieškarinėje Lietuvoje, o šiais metais švenčia 100 metų sukaktį.“

Širvintų skyriaus pirmininko teigimu: „Artimiausiame posėdyje apsvarstysime veiklos gaires, sąjungos narystės klausimus, sąjungos Tarybos, o gal ir pirmininko rinkimus.“

Skyriuje turime patvirtinti „Metų ūkis“ 1,2,3 vietų nugalėtojus, kurie lapkričio 22 d. bus apdovanoti respublikinėje šventėje Kaune. Konkursas „Metų ūkis“ yra išskirtinė Lietuvos ūkininkų sąjungos priemonė ir šiais metais organizuojama 26 kartą. Konkursai gali būti organizuojami ir šiaip savivaldybėse. Gražių žodžių ir dovanų niekada nebūna per daug. Bet į Lietuvos ūkininkų sąjungos respublikinį apdovanojimą kviečiami tik rajoninių ūkininkų sajungų nariai.

      Šių metų spalio 14 dieną 18 val. Levainių dvarkiemyje vyks Širvintų rajono ūkininkų sąjungos susirinkimas. Laukiami visi, kuriems svarbūs ūkininkavimo klausimai. Visa papildoma informacija teikiama el.paštu purvaneckasjonas@gmail.com ir telefono numeriu 8-687 46390

       Širvintų ūkininkų sąjunga visą informaciją teiks www.krastozinios.lt erdvėje. Sekite naujienas.

Širvintų ūkininkų sąjungos informacija

ŠS Nr. 19-71

One thought on “Širvintų rajono ūkininkų sąjunga vykdo savo veiklą ir kviečia tapti jos nariais

  • 2019-10-12 at 20:15
    Permalink

    O smulkų ūkininką priimtumėte?

Comments are closed.